Onsdag 20 februari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så har VSK skapat guldförutsättningar: "Många som förtjänar att hyllas"

Guld på isen. Guld på sidan av. Västerås SK har Bandysveriges mest nöjda sponsorer. - Framgångarna på isen hänger ihop med det här till 100 procent, säger klubbchefen Michael Campese.

Annons

Micke Campese är klubbchef i Västerås SK.

För ungefär en månad sedan vann Västerås SK priset på Guldstänkgalan som årets marknadsförare. På måndagen erhöll klubben Svensk Elitbandys pris för Bandysveriges mest nöjda sponsorer.

- Jag visste att vi kommit långt men är ändå väldigt överraskad, säger klubbchefen Michael Campese.

Ett oberoende företag har intervjuat ett stort antal av elitserieklubbarnas sponsorer.Bedömingen gjordes utifrån 15 kategorier – exempelvis varumärkesarbete och hur mycket man syns i sociala medier.

Maxbetyget var 7. Västerås SK fick 6,3. Tvåa kom Villa Lidköping - som Västerås slog i SM-finalen.

- Det har gjorts liknande undersökningar på SHL-klubbarna (ishockey) och i Allsvenskan (fotboll) och det som är bra för sporten bandy är att vi låg högt även i jämförelse med övriga Sverigetoppen, säger Campese.

Årets marknadsförare på Guldstänkgalan. Nu pris för mest nöjda sponsorer.

- Priset för mest nöjda sponsorer stärker ju också vårt pris som årets marknadsförare. Det finns de som inte förstod varför vi fick det priset och trodde att det handlade om att vi var ett bra bandylag.

Hur mycket hänger framgångarna på sidan av isen ihop med det sportsliga?

- Det hänger ihop till 100 procent. Om inte hela klubben hade gjort det här arbetet för åtta år sedan (då VSK hade ekonomiska problem) hade vi inte heller kommit tillbaka på isen. Det är otroligt många runt om och i hela klubben som förtjänar att lyftas.

VSK Bandys omsättning ligger på 19-20 miljoner kronor. Och laget har vunnit SM-guld de två senaste säsongerna.

Vad blir nästa steg?

- Det är som när vi spelar bandy. Vi vill alltid fortsätta att utvecklas och bli ännu bättre. Det är färskvara vi håller på med och därför går det inte att slå av på takten. Lyhördhet, ödmjukhet och kreativitet kommer man långt på.