Onsdag 20 februari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så viktig är "Bejja" för LBK

/
  • I den här matchen mot Vetlanda åkte Johan Berglund på ett matchstraff. Nu när LBK ska genrepa inför kvalet finns försvararen med på isen igen.

På måndagen möter Ljusdal allsvenska Borlänge i ett genrep.
En match att slipa detaljer i – och för att få tidigare avstängde försvararen Johan "Bejja" Berglund i slag till kvalet.
– Han är väldigt viktig för oss, säger tränaren Patrik Larsson.

Annons

1 februari spelade Ljusdal elitseriematch hemma mot Vetlanda. Ett gruff i andra halvlek slutade med att Ljusdals försvarshårdning Johan Berglund fick grovt matchstraff, och en tre matcher lång avstängning som följd.

Han var således inte med i de tre sista elitserieomgångarna. Olyckligt för Ljusdal, som vill forma ett konsekvent försvarsspel till kvalet.

Därför har LBK nu fått till ett genrep inför kvalet – Borlänge borta på måndag.

– Det är egentligen ologiskt att det ska behöva vara två veckors mellanrum, säger Ljusdals tränare Patrik Larsson om att den sista elitseriematchen spelades 10 februari och att kvalpremiären är först 26 februari.

Allsvenska Borlänge avslutar sitt seriespel under lördagen. Att dalalaget inte lär offra några hörntänder i matchen bekommer inte Patrik Larsson särskilt. Han är bara nöjd över att få ett genrep.

– Det vi fick till är Borlänge, de ställer upp och spelar en match. Vi förväntar oss inte att de bjuder upp till kamp, utan vi får se det som en bättre träning, säger Patrik Larsson.

Vad vill ni göra då?

– Vi vill nöta på ett antal saker. Det man kan säga är att vi under seriespelet fått jobba mycket med defensiven och hålla ihop den. Nu får vi väl föra mer spel.

Johan "Bejja" Berglund provades som libero innan avstängningen, och det lär sannolikt vara där han kommer spela i kvalet.

– Att han får en match är väldigt bra för honom individuellt. Och i sitt spel är han väldigt viktig för oss, säger Patrik Larsson.