Onsdag 20 februari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK öser vidare mot SM-final – kan avgöra på fredag

/
  • SAIK-jubel i Västerås efter ännu ett mål. 12–4 i söndags blev 9–4 på onsdagskvällen och nu har SAIK 2–1 i matcher och kan avgöra på hemmaplan
  • Christoffer Edlund reste sig och spelade en avgörande roll – igen.

SAIK har kopplat ett bastant grepp om regerande mästarna Västerås SK.
Efter 9–4 på bortaplan kan Sandviken fixa en finalplats hemma i Göransson Arena på fredag.
– Vi var riktigt bra i dag, summerade Christoffer Edlund som stukade foten på uppvärmningen men spelade ändå.

Annons

Det blev ingen vidare start för Sandviken i den tredje semifinalen.

Redan under uppvärmningen gjorde skyttekungen Christoffer Edlund illa foten och grinade illa när han gick ut i omklädningsrummet.

Men han tog sig samman och kom ut till spel – och bytte inte en enda gång under första halvlek.

– Det var inga problem under själva spelet. Ingen fara med mig, lugnade Edlund som inte ville säga så mycket mer om det.

Desto mer ville han däremot berätta om lagets insats. Det formligen bubblade ur Christoffer Edlund när han som lagkapten började beskriva känslorna och tankarna.

– Största nyckeln är att vi har en fantastisk bra defensiv där vi jobbar och sliter för varandra. Offensivt spelar vi bollen till varandra och oerhört många är delaktiga och vi är jättenoggranna i allt vi gör på isen, sa Edlund.

Efter en jämn första halvlek, där Daniel Mossbergs klubba i sidan på Simon Jansson gjorde att VSK-spelaren tvingades lämna isen med en revbensskada, tog Sandviken över totalt i den andra.

2–3 och 2–4 kom inom ett par minuter och Västeråstränaren Micke Carlsson tog time out och ifrågasatte sina spelares inställning. Den frågan gav svaret att SAIK var för bra helt enkelt och körde över VSK.

– Gör man 21 mål på två matcher på Andreas Bergwall är man rätt nöjd, log Anders Jakobsson.

"Jacke" fick göra några taktiska förändringar och spelade Christoffer Edlund och Erik Pettersson på mittfältet i första halvlek.

– Eftersom Linus Forslund inte spelade hade vi ingen naturlig mittfältsavbytare. Men jag kände i paus att vi fick ändra lite igen, fortsatte Jakobsson.

Efter paus fick junioren Rasmus Kettunen spela i anfallet och byta med Edlund. Det betydde att Erik Pettersson fick fortsätta på mitten.

– Det blev lite annorlunda spel för mig. Men det gick bra det med, sa Pettersson som inledde målskyttet men sedan lämnade över till kollegorna Nilsson, Edlund, Mossberg med flera.

Målen rasade in och frågan är hur Västerås ska kunna stoppa SAIK i Göransson Arena i nästa match.

– Skriv att vi vill att fansen ska komma och hjälpa oss till en ny final. I kväll spelade vi för de SAIK:are som var här i Västerås. Vilket härligt stöd vi hade, sa Christoffer Edlund.