Onsdag 20 februari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK:s klubbchef efter publikfiaskot: "Vi tar inte lätt på det här"

/

För första gången någonsin drog en elitseriematch i Göransson Arena under 1 000 besökare när Kalix gästade Sandviken i tisdags.
Det överrumplade alla, inklusive SAIK:s klubbchef Pär Söderlund.
– Vi tar inte lätt på det, så här får det inte se ut, säger han.

Annons

882 åskådare, så lyder alltså den nya bottennoteringen i Sandvikens praktfulla arena. I den ekande tomheten vann SAIK mot Kalix med 8–2, men det var inte det eftersnacket handlade om.

Det var den klena publiksiffran. Visst, Kalix har aldrig varit något publiklag, och det var ingen som trodde att norrbottningarna skulle ha en chans att knipa sin första poäng i Sandviken någonsin, på sitt 17:e försök.

Men 882?

– Det var det som överraskade oss, att det var under tusen, och vi har pratat en hel del om det efteråt. Det var inte roligt att se, säger Pär Söderlund.

Läs mer: Rekordtomt i Göransson Arena när SAIK vann mot Kalix

– Men vad det beror på, det är så svårt att säga. Vi hade 1500 i en seriefinal mot Villa före det, och det är inte heller en siffra man jublar åt. Om de sen skrämdes bort efter det, jag vet inte.

Hans förklaring till att klubben så här långt lockat 400 åskådare färre per match än motsvarande period förra året, 1 612 jämfört med 2 016, ligger dock i det märkliga spelschema som SAIK haft.

På grund av att Göransson Arena är uppbokad under stora delar av december tvingades man spela tre hemmamatcher under samma vecka, och Pär Söderlund tror att det kan ha infunnit sig en mättnad efter det.

– Det funkar inte att ha tre matcher så tätt inpå varandra, det vill ingen ha. Men nu har vi Västerås härnäst och då tror jag ordningen är återställd igen. Men därmed inte sagt att vi tar lätt på det här, det får absolut inte se ut som mot Kalix.

Daniel Mossberg var kritisk efter Kalixmatchen och menade att biljettpriserna kunde vara en bov i dramat. En hundring per person var hans förslag.

– Jo, jag såg det och förstår hur han tänker. Men jag tror inte priset i sig är avgörande för om man går och ser Kalix eller inte. Det finns inga enkla svar.

Magnus Muhrén ansåg i en intervju att ni har mycket att lära av hur Villa Lidköping arbetar. Vad säger du om det?

– Det är det inte bara Magnus som tycker, det tycker alla. Det finns ingen som slår Villa i dag, de gör allt bättre än alla andra. De har fått ett j-a drag där nere, men "Sparris" (Jonas Johansson, Villas klubbchef) är inte en person som håller saker för sig själv, han är generös och delar med sig av tips och idéer till oss andra.

– Det är ju inte bara vi som har problem. Jag såg att Tillberga hade 287 senast, och jag lider med hela bandy-Sverige när jag ser en sån siffra.

Under december har dock SAIK flera publikdragande hemmamatcher i form av Västerås (11 dec), Bollnäs (22 dec) och Broberg (26 dec).