Onsdag 20 februari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK slog Villa Lidköping – men Mossberg måste operera foten

Daniel Mossberg är skadad och måste operera foten.
Operationen är dock inte värre än att han ska kunna vara tillbaka inom sju till tio dagar.
– Det måste göras, jag kan inte åka skridskor som det är nu, säger SAIK-spelaren.

Annons

Det är en gammal skada som nu återigen gjort sig påmind. Daniel Mossberg kände av den redan i slutspelet i våras i en match mot Hammarby.

– Det är lös benbit som ligger och irriterar mot fotknölen. Jag hade det bara en match och sen försvann det, och i somras fick jag besked att det inte behövde åtgärdas. Men så ploppade det upp igen, och nu måste vi göra en operation, säger Mossberg.

Det är ingen komplicerad historia. Läkaren vid Akademiska sjukhuset i Uppsala kommer göra en titthålsoperation på torsdag och plocka ut den lilla benbiten som är lös och sedan handlar det bara om att såret ska läka ihop igen. Prognosen säger 7-10 dagars vila.

SAIK-mittfältaren följde söndagens träningsmatch i Uppsala mot Villa Lidköping från sidan och så blir det nästa helg också när SAIK spelar Svenska cupen just i Lidköping. Han var ändå avstängd i de två första matcherna men hade hoppats kunna göra ett avtryck senare i turneringen. Nu får Daniel Mossberg sikta in sig på World cup 13-16 oktober i stället.

Matchen mot Villa Lidköping då? Efter en jämn första halvlek gick SAIK från 2–2 till 6–2 i början på andra och grundlade segern med 8–6, men SAIK-tränaren Magnus Brodén var inte nöjd med de fyra insläppta målen efter paus.

– Det är synd när vi ändå har så bra kontroll. Men Joel Othén gjorde ändå en bra match i målet igen, precis som Linus Pettersson och Alan Dzusoiev. Han visar mer och mer vilken tillgång han kommer bli för oss i vinter, säger Brodén.

Dzusoievs mål var hans första i SAIK-tröjan.

I Villa Lidköping var Daniel Andersson tillbaka, däremot saknades Martin Johansson och David Karlsson.

SAIK–Villa Lidköping 8–6 (2–2)

Mål, SAIK: Christoffer Edlund 3, Erik Pettersson 2, Rasmus Linder, Alan Dzhusoiev, Daniel Bäck.

Villa Lidköping: Tim Persson 2, Martin Andreasson, Petter Björling, Christoffer Norin, självmål.