Onsdag 20 februari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sirius enkelt vidare i Söderman sista bortamatch – elitserien nästa

Det var inget tvivel och nu är det klart att Sirius spelar i elitserien kommande säsong. – Det här är första gången som jag har spelat ett kval där man kan åka omkring och bara njuta, säger Johan Jansson Hydling till UNT.

Annons

Boltic tog emot Sirius på hemmaplan i B-gruppen i kvalserien. Det blev inget nervigt möte för bortalaget som pangade in sju mål mot Boltics ett.

– Det här är första gången som jag har spelat ett kval där man kan åka omkring och bara njuta den sista halvtimmen. Oftast har det varit en strid ända in till slutet, säger Johan Jansson Hydling till Uppsala Nya Tidning (UNT).

Det var en ganska jämn tillställning en dryg halvtimme in i matchen med fördel Sirius gällande bollinnehavet. Det var fram till Markus Kumuojas gjorde 2-1.

– Vi gick ner oss lite efter det tidiga ledningsmålet (30 sekunder!) men tog tag i spelet under de sista 20 minuterna, säger Siriustränaren Mats Söderman till UNT.

Efter ledningsmålet kom tre mål inom fem minuter. Därmed var matchen avgjord och kontraktet klart eftersom Tillberga samtidigt ledde mot Ljusdal.

– Vi pratade i pausen om att bevaka ledningen och att inte riskera något. Det var så skönt att greja det här av egen kraft, säger Söderman till UNT.

Johan Hansson Hydling upplever inte att laget spelade sin bästa match men målskillnaden seglade ändå iväg.

– Det var en konstig känsla i andra halvlek när vi bara kunde spela av matchen, säger han.

När så slutsignalen ljöd var det ändå ett stort jubel som utbröt, både på planen och i omklädningsrummet.

– Först var det bara en lättnad, sedan kommer glädjen. Det var fantastiskt skönt. Nu får killarna partaja i dag och sedan ska vi bjuda publiken på en bra match på lördag. Det är viktigt att avsluta säsongen bra, det är ett avstamp inför nästa säsong, säger Mats Söderman.

Matchen mot Boltic kan ha varit hans sista bortamatch som tränare för laget. Nu lämnar han över huvudansvaret till Olle Gabrielsson.

– Man ska väl aldrig säga aldrig. Jag har trivts bra i den här rollen, det är roligare att vara tränare där man får vara nära laget än att vara sportsligt ansvarig, säger Mats Söderman.

Ansvaret för det sportsliga i klubben kommer att läggas över, men på vem eller vilka är ännu oklart. Mats Söderman säger att han ska fundera kring vad han själv vill och behöver göra.

– Det har varit några tunga och slitsamma år och någonstans känner jag att jag vill ha en återhämtning. Men att lämna bandyn helt? Nja, kanske inte. Men vi måste lämna plats åt yngre förmågor också (på ledarsidan, reds. anm.), säger han.

Fotnot: Kvalmatcherna på lördag betyder inget efter det här resultatet. Tillberga vinner gruppen före Sirius och det återstår en avgörande match mellan Gripen och Tellus i den andra gruppen.

Kalix är klart för spel i elitserien nästa säsong.

Lägg till appen Bandypuls i din telefon och få de senaste bandynyheterna! Du kan också välja vilka lag du vill följa och få pushnotiser med nyheter direkt till din telefon. Klicka här om du har en Iphone och här om du har en Android.