Söndag 20 januari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sirius ledde i Edsbyn igen – men föll till slut: "Vi viker ner oss i andra"

/
  • Tobias Andersson inledde första kvarten mot Edsbyn med att göra två mål. Men sedan var det roliga slut för Uppsalalaget.

Förra säsongen ledde Sirius med 2–0 i bortamatchen mot Edsbyn innan man föll med 4–7.
Skillnaden i den här säsongens möte i Svenska Fönster Arena?
Edsbyn hann vända på steken redan innan paus.
– Perioderna när vi är bra i matcherna måste bli längre för att vi ska kunna plocka poäng, säger Siriusmittfältaren Tobias Andersson, som stod för de två första målen för Uppsalalaget.

Annons

När Edsbyn och Sirius möttes i Svenska Fönster Arena förra säsongen tog Sirius ledningen med 2–0 i första halvlek, och höll ut med en 3–2-ledning i paus. Edsbyn vände sedan och vann med 7–4.

När lagen möttes på tisdagskvällen återupprepades scenariot i avseendet tidigt 2–0-ledning för Sirius.

Läs också: Så gick det i tisdagens samtliga matcher

– Vid det första får jag en pass av Joel (Wigren) och skjuter i bortre, det andra är också på skott och den touchar på en Edsbykille och går väl upp i taket, säger tvåmålsskytten Tobias Andersson.

Den Falu BS-fostrade mittfältaren lämnade GAIS när Göteborgsklubben lade ner sin a-lagsverksamhet 2014 – och gör nu sin andra säsong i Uppsala och Sirius.

När var det senat du gjorde två mål i en elitseriematch?

– Det vet jag inte, det var väl nere i GAIS någon gång kanske.

Men precis som i förra säsongens möte med Edsbyn skulle matchen få sin vändning – den här gången redan innan paus. Dit gick Edsbyn med en till synes bergsäker ledning med 4–2.

– Vi startar jättebra, första kvarten spelar vi jättebra med bollen och lyckas få in två kassar. Men det går inte att åka hit och försöka spela på någon ledning, det är alldeles för mycket tid kvar för det. Sedan blir vi lite passiva när de maler på, säger Tobias Andersson.

Se också: Snabbanalys från Svenska Fönster Arena

När Mattias Hammarström, förra säsongen i just Sirius, gjorde två mål första kvarten i andra halvlek tog det död på alla Sirius poängförhoppningar.

– Vi viker ner oss lite i andra, vi blir trötta och det är inte alls bra, säger Tobias Andersson, vars Sirius i alla fall putsade siffrorna till 8–4 innan det var färdigt.

Nu tar elitserien ett litet break för helgens landskamper i Finland. Bortsett från landslagsaktuelle finländske forwarden Markus Kumpuoja lyser landslagsspelare med sin frånvaro i Sirius. Vilket gör att man får tid till återhämtning och träning...

– Vi får träna på det vi håller på med och nöta ihop gruppen ännu mer. vi får träna på det vi håller på med. Sedan är det Tillberga nästa tisdag, en viktig match för oss i bottenträsket, säger Tobias Andersson.

Sirius ligger näst sist i elitserien med två inspelade poäng efter segern mot Gripen. Till säker mark i tabellen är nu glappet sju poäng.

– Det ser tufft ut, det är mycket poäng upp och nu vann väl Kungälv i dag också. Vi kan inte göra annat än att gnugga vidare, ta det match för match så får vi se var vi är i februari. Perioderna när vi är bra i matcherna måste bli längre för att vi ska kunna plocka poäng, säger Tobias Andersson.

Så var matchen – minut för minut

Mer läsning