Onsdag 20 februari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Siriusbacken knäskadad – kan bli borta länge: "Det small till"

/

Sirius tog säsongens första seger mot Gripen Trollhättan, men fick Daniel Bärneskär knäskadad.
Nu riskerar vänsterbacken att bli borta en längre tid.
– Det är mest obehagligt i sidled, säger han.

Annons

Före onsdagens bortamöte med Gripen Trollhättan hade Sirius inlett elitserien med tre raka förluster. I Slättbergshallen kom säsongens första tvåpoängare för Uppsalalaget som vann med 6–2 efter fyra mål av Markus Kumpuoja, nyförvärvet från Hammarby.

LÄS MER: Så gick det i onsdagens matcher

Men segern blev kostsam. Redan i första halvlek ådrog sig Daniel Bärneskär, som har tagit en ordinarie plats i Sirius försvar den här säsongen, en knäskada som kan hålla honom borta en längre tid.

– Det var lite gruff vid sargen och jag tyckte att jag gick axel mot axel, men fick utvisning. I själva brytningen small det till, säger Daniel Bärneskär, som inte uppfattade vad som hände när skadan skedde.

– Jag har ingen aning. Det kändes som när jag drog axeln ur led, fast i knät då.

Till UNT.se sade Sirius tränare Mats Söderman att skadan känns långvarig. Daniel Bärneskär själv har ingen uppfattning om när han spelar bandy igen. Någon svullnad i knät har han inte – och enligt sjukvårdaren som hjälpte Daniel Bärneskär i Slättbergshallen är åtminstone det ett positivt tecken.

– Hon sa att om du har brutit knäskålen eller dragit korsbandet hade det varit mer svullet. Det är bara att hoppas att det är det minimala, en stukning eller så, säger han.

På fredag ska 22-åringen träffa lagläkaren Einar Hellkvist.

– Han är jävligt bra och kommer nog prova alla åtgärder som finns, som röntgen, så att det kollas ordentligt, säger Daniel Bärneskär.

LÄS MER: Sirius sparkar tränaren – efter fem månader

Hur känns knät i dag?

– Jag kan hoppa mig framåt i alla fall, men jag vågar inte göra en full utsträckning. Om det är mentalt eller om det är en blödning vet jag inte, jag är ingen doktor. Det ligger som ett tryck på insidan av knät, men det är mest obehagligt i sidled. Jag vet inte vad som händer om jag gör en knäböj.

Din skada till trots – hur skönt var det att vinna igen?

– Vi vinner och förlorar som ett lag. Det är läckert att vinna, säger Daniel Bärneskär.