Onsdag 20 februari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sixtenssons besvikelse efter cup-premiären: "Vill inte förta Gripens insats, men..."

Villa vann premiären i Vänercupen. Men tränaren Johan Sixtensson kräver mer av laget. – Vi har bättre energi på träningarna, säger han till Nya Lidköpings-Tidningen efter 4–2-segern mot Gripen Trollhättan.

Annons

Förra säsongens topplag mot fjolårets jumbo i elitserien möttes i Vänercupens premiär på onsdagskvällen. En given överkörning på förhand? Kanske, men i praktiken blev det något helt annat inför 500 åskådare i Sparbanken Lidköping Arena.

SM-finallaget Villa fick slita ända fram till slutminuterna då David Karlsson punkterade matchen mot Gripen med sitt tredje mål för kvällen. Det var också svensk bandys stora skyttekung som gjorde 1–0 efter fem minuter och kvitterade till 2–2 med första halvlekens sista skott.

Men trots 4–2-segern var Villa-tränaren besviken efter mötet med sin förra klubb.

– Jag vill inte förta Gripens insats. De slogs med näbbar och klor och ville ta revansch på sig själva från den förra insatsen, säger Johan Sixtensson till nlt.se .

– Men det här var en påminnelse om att vi inte är bättre när vi inte lägger fullt krut. Vi har bättre energi på träningarna, när vi spelar tvåmål, än vad vi hade i dag.

Johan Sixtensson.

LÄS ÄVEN: Nordmarks passning till Villa-tränaren inför premiären i Vänercupen

Nästa match i Vänercupen spelas mellan Vänersborg och Gripen Trollhättan den 14 september. Turneringens sista match spelas två dagar senare mellan Villa och Vänersborg.

LÄS ÄVEN: Rekordstort intresse för Villa – magiska gränsen nära