Onsdag 20 februari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Självsäkra VSK-passningen till konkurrenterna – inför premiären: "Minst lika bra om inte bättre i år"

VSK har två raka SM-guld. Nu tar klubben sikte på det tredje, historiska guldet – och skickar en passning till utmanarna inför premiären mot Sandviken.
– Vi kommer att vara minst lika bra om inte bättre i år, säger Simon Jansson.

Annons

Två raka SM-guld var ett faktum efter den mäktiga tillställningen i Tele2 Arena mot Villa Lidköping i mars 2016.

Säsongen 2016/17 handlar därför om jakten på det tredje och historiska guldet för VSK – som får anses som den kanske allra största favoriten inför. Ett favoritskap man levde upp till under World Cup-helgen när man, trots en del tunga skador, visade att man kommer att bli svårslagna i år.

Simon Jansson under fjolårssäsongen mot Sandviken.

Simon Jansson var kanske den allra klarast lysande stjärnan under fjolåret – och han har svaret på vad som talar för att VSK plockar det tredje raka guldet.

– För att vi är ganska starka tillsammans. Det har inte varit så stor omsättning på spelarna, utan vi känner varandra väldigt väl och jobbar väldigt hårt för varandra. Det talar för oss, säger han.

Vad skulle ett tredje SM-guld betyda för klubben?

– Det betyder alltid mycket att vinna guld och tre raka vore inte fel. Det betydde rätt mycket att vinna i fjol. Nu är det ny säsong och det skulle betyda oerhört mycket.

Och välkomnar kapprustningen som konkurrenterna genomfört under försäsongen.

– Jag ser det positivt. Som jag sa tidigare, vi har en liten omsättning vilket betyder rätt mycket för oss. Vi känner varandra på banan, vi vet vad vi behöver göra och vad som kommer att krävas. De andra rustar – och det blir en bra utmaning som vi gillar.

Vilka blir de främsta utmanarna till guldet?

– Det finns självklart många lag. Saik ser bra ut, Villa ser bra ut och Vänersborg kommer säkert att komma i gång under säsongen när de fått ihop laget med ryssarna. Edsbyn är väldigt bra. Det är många som kommer att utmana om guldet. Men vi kommer att vara minst lika bra om inte bättre i år, säger Jansson.

Hur är din status inför säsongen?

– Det började väl lite trevande, men vi har gjort det bra och formen pekar uppåt. Det känns bra.

Lagkamraten Ted Bergström har tidigare sagt att det inte räcker med två SM-guld för att bli historisk eller för att sätta något större avtryck som spelare i en klubb som VSK.

Jansson instämmer – och utvecklar resonemanget:

– Han har helt rätt i det. Jag jobbar ju själv uppe på kansliet tillsammans med "Lillis" (Stefan Jonsson), "Micke" Carlsson och även Ted Andersson och (Pelle) Fosshaug rör sig i de här korridorerna. Och nej, man har inte mycket och komma med efter ett SM-guld. Jag har som mål att vinna ännu fler, säger han.