Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skada stoppar Vadim Arkhipkin: "En smäll till och det kan bli värre"

/

Det tog värre än befarat.
Vadim Arkhipkin missar mötet med Vänersborg – efter en fraktur på revbenet.
– En liten smäll och det kan bli värre, säger han.

Annons

Skadan kom efter en närkamp i slutet av matchen mot Gripen i söndags. Och i början av veckan kom diagnosen från Brobergs lagläkare Sebastiano Ferraú: Det är en konstaterad revbensfraktur som stoppar Vadim Arkhipkin från spel.

– Det var lite otur. Jag fick en tryckare, men det var inget ojust eller något sånt. Men ändå tillräckligt för att det ska göra ont. När jag tar djupa andetag och under vissa rörelser känns det.

LÄS MER: Tröttkört Broberg fick sista ordet mot jumbon

När Broberg möter Vänersborg på Hällåsen på fredag kväll tvingas de att göra det utan sin mittfältssgeneral. Men Arkhipkin gjorde ändå ett sista test på träningen dagen före match.

– I början gjorde det ont som fan. Men efter lite uppvärmning kändes det nästan som vanligt. Vi bestämde att jag står över ändå.

– En liten smäll till och det kan bli värre. Det är lika bra att ladda till på tisdag i stället.

Då väntar ett hälsingederby mot Bollnäs – en match som Vadim Arkhipkin inte gärna vill missa. Och han har också goda förhoppningar att kunna spela.

– Vi siktar mot det i alla fall. Då har det ändå gått en vecka.

Tränaren Fredrik Rexin:

– Vi har också Robert Dammbro borta sedan tidigare och det är två nyckelspelare. Men vi har en jämn och bra trupp. Det är jag inte orolig över, säger han.

Däremot ser det ljusare ut för både Jesper Öhrlund och Erik Jonsson som både förväntas vara tillbaka i spelbart skick igen.

LÄS MER: Tabellen i elitserien i bandy

Du har väl inte missat Bandypuls app? Ladda ner den här!

Mer läsning