Onsdag 20 februari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skadeläget ljusnar i Hammarby

/

Skadorna på Per Einarsson och Robert Rimgård befarades vara allvarliga.
Nu ser läget betydligt ljusare ut för Hammarbyduon.
– Lite mer positivt än vi fruktat, säger tränaren Magnus Brodén till klubbens hemsida.

Annons

Svenska cupen i slutet av september blev rena skademardrömmen för Hammarby. I premiären ådrog sig liberon Robert Rimgård en befarat allvarlig fotskada och i matchen därpå åkte mittfältaren Per Einarsson på en knäskada.

– Det kändes direkt att något gick sönder, sade han till Bandypuls några dagar efter cupen.

Men inför helgens World cup har tränaren Magnus Brodén gett besked som lär glädja Hammarbysupportrarna. Duon blir visserligen borta ett tag, men prognoserna är bättre än väntat.

– Pelle fick svar just idag på sin magnetröntgen. Han har ett uttänjt ledband och en liten skada på menisken. Lite mer positivt än vi fruktat. Jag tror Pelle är tillbaka om 4-6 veckor, säger han till Hammarbys hemsida , och berättar om Robert Rimgårds skadesituation.

– Vad gäller Rimgårds fotskada så väntar vi på svar. Men där har det blivit mycket bättre. Det blir nog smärtan som avgör när han kan komma tillbaka. Gissningsvis inom 3-4 veckor.

Däremot ådrog sig mittfältaren David Brodén en lättare axelskada på tisdagens träning och lär missa World cup som startar på torsdagen. Å andra sidan är försvararen Anders Persson tillbaka i full träning enligt klubbens hemsida.

LÄS ÄVEN: Nya ryska stjärnklubben vill skapa bandyguld av oljepengar

Hammarby inleder World cup med att möta Jenisej vid lunchtid på torsdagen. Övriga lag i Bajens grupp är Mikkelin Kampparit, Bajkal Energy och Broberg.