Söndag 20 januari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Skönt med en stark avslutning"

/
  • Christian Mickelsson placerar in sitt första mål för Bollnäs GIF, ett mål som gav kvittering till 1–1 mot Tillberga i hemmapremiären på Sävstaås.
  • Forwards som gör mål är glada forwards. Christian Mickelsson och Tobias Björklund satte två mål vardera i Bollnäs hemmapremiär.

Tillberga ställde en allvarlig fråga i premiären på Sävstaås.
Och det dröjde innan Bollnäs hittade rätt svar.
Mest positivt för hemmalaget – en råstark slutforcering och fyra mål av forwards när det blev seger med 6–3.

Annons

– Alltså, egentligen bryr jag mig inte vem som gör målen. Men såklart det känns bra, vi har flera starka spelare som går på genombrott och vår uppgift är att vara på rätt plats, säger Tobias Björklund, som hamnat lite i skuggan av den nye "frälsaren" Christian Mickelsson.

Läs mer: Så hamnade Mickelsson i Bollnäs till slut.

Men 27-årige Björklund har stundtals varit vass på försäsongen, och klev han fram med två viktiga mål i slutet när Bollnäs hittade den där extra växeln och kunde spurta hem premiären.

Mycket viktiga kvitteringen till 3–3 satte Tobias Björklund kyligt i straffområdet efter fint förarbete av Daniel Berlin.

– Det är inte så svårt när man får sådana passningar, säger Björklund.

Läs mer: Ingen tvekan när Björklund förlängde med Giffarna.

Och det avgörande målet till 5–3 drog han in efter passning från anfallskompisen Christian Mickelsson.

– Vi blir allt starkare ju längre matchen går, och det känns ju bra, säger Björklund.

Christian Mickelssons första mål för blåorange var minst lika viktiga, två snabba som tog Bollnäs in i matchen på allvar efter en svajig första halvtimme där Tillberga var det bättre laget.

Det blev där rätt tyst bland de 2 335 åskådarna på Sävstaås när Kim Barklund gav gästerna ledningen, när inte mycket stämde i spelet och härföraren Daniel Berlin åkte på matchens första utvisning.

Men krampen började lösa sig när Per Hellmyrs, som startade på mittfältet, hittade sin gamle barndomskamrat Christian Mickelsson med en lång lyra från vänsterkanten.

– Såklart det var väldigt skönt, de hade ju också lägen göra 0–2 och då hade vi fått fundera lite mer. Nu blev det ett rätt enkelt mål, säger Mickelsson om den fina nedtagningen och det kyligt effektiva agerandet hos en målskytt när han väntade ut Rasmus Eriksson i Tillbergas bur.

Bollnäs tände till rejält, och bara någon minut senare satte Mickelsson 2–1 på lagets fjärde hörna.

Det fanns bud efter fler mål där.

– Det var några fina lägen där som jag slarvade bort.

Även Christian Mickelsson hann bli en smula fundersam under den sega första halvtimmen.

– Där var vi lite vilsna, samtidigt som Tillberga gör det bra också. Men vi äter oss in i matchen.

4–3 med kvarten kvar lirkade Daniel Berlin in efter ännu en lång öppnande lyra från Per Hellmyrs.

Läs mer: Per Hellmyrs varnade för en tuff hemmapremiär.

Och det var också Hellmyrs som på övertid satte sigill på segern med ett stiligt mål efter en solorajd på vänsterkanten.

– Jag gick tillbaka på halven efter en halvtimme. Det var viktigt att vi fick lite mer variation i spelet med lite långa lyror också, säger Per Hellmyrs, som inte var överaskad av det tuffa motståndet.

– Nä, det här varnade jag ju för. Tillberga är ett gediget lag med många bra spelare. Vi fick verkligen slita ikväll, men till slut kunde vi ändå känna igen oss själva.

Mer läsning