Söndag 20 januari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Släkten och sonen på läktaren – då bjöd Hedqvist på fyra mål i sin hemstad

/

Storskytten Jocke Hedqvist kom hem till Söderhamn och gjorde fyra mål inför ögonen på sina släktingar.
Vänersborg tar med sig fyra poäng av fyra möjliga efter bortaturnén.
– Två krigarmatcher på dålig is, tydligen passar det oss, säger 38-åringen med ett leende efter Vänersborgs stora kross av Broberg.

Annons

Jocke Hedqvist är nyss 38 år fyllda – i december 2011 lämnade han Broberg mitt i säsongen och flyttade till Vänersborg, där han nu är inne på sin femte säsong. Trots att han nu är en av de äldsta spelarna i elitserien har hans rykte om sig som storskytt knappast avtagit.

Det visade han om inte annat på Hällåsen på fredagskvällen.

– Det första målet är lite speciellt så, ett viktigt mål som var skönt att göra. Vi hade pratat om att slå tidiga lyft, och det fick jag av Fagerström och kunde gå in bakom Fryklund (Magnus, Brobergs libero) och slå in den, säger han om Vänersborgs ledningsmål efter åtta spelade minuter.

Hedqvist, som innan matchen stod på tio elitseriemål den här säsongen, var knappast klar där inför ögonen på sina släktingar i Söderhamn. Han gjorde även 0–6 på en hörna som han sköt mellan benen på Brobergs målvakt Dennis Wasberg och 0–7 på ett distansskott från 25 meter.

– Vi var verkligen fokuserade trots att isen var nästintill spelbar, det var väl tveksamt om det ens skulle gå att spela matchen, säger Jocke Hedqvist.

Vänersborg hade en 7–0-ledning med sig att gå efter sista 45 – och Jocke Hedqvist satte även 8–1-målet i slutet av en fullständigt avslagen andra halvlek.

– De (Broberg) vek ner sig snabbt, medan vi verkligen var fokuserade. Vi har fokuset när vi kommer hit, det är därför vi skapar chanserna, säger Jocke Hedqvist.

Känns det speciellt att vara i Söderhamn?

– Det är klart, det är ju min hemstad. Men jag har väl inte riktigt känslorna kvar längre, jag har varit borta så länge nu. Men det är kul att göra lite extra mål här när släkten är här och när grabben får komma och titta, säger Jocke Hedqvist om sin son som bor i Hudiksvall och är ishockemålvakt i Hudiksvalls HC:s ungdomsorganisation.

Vänersborg vänder hem med fyra poäng av fyra möjliga efter bortaturnén – seger mot Sirius på onsdagen och utklassningen av Broberg den här kvällen.

– Två krigarmatcher på dålig is, tydligen passar det oss, säger Jocke Hedqvist och fyrar av ett stort leende.

Kan man säga att Vänersborg har vaknat på riktigt nu?

– Det är kanske lite tidigt att säga. Men vi får en riktig värdemätare mot Västerås på tisdag.

Mer läsning