Onsdag 20 februari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spelarprofilerna tippar SM-finalen: "Både tror och hoppas att Villa vinner"

/

Bandypuls lät åtta spelare från åtta olika lag tippa finalen.
Resultatet? Jämnt värre.
Fyra tror på VSK – och lika många spår Villa som svenska mästare.
– Jag både tror och hoppas att Villa vinner, säger skarpskytten Joakim Hedqvist.

Annons

Andreas Westh, Bollnäs

Tips: – Jag tror på 7–5 till Västerås.

Kommentar: – Jag tror att det kan ramla på lite mål och att det blir en svängig tillställning. Det är final, många är påslagna och påvridna och det laddas på för fulla muggar, så då kan det bli en svängig historia. Jag tror att det gynnar Västerås om det blir svängbandy. Därför vinner Västerås.

Hur ser du finalen? – Jag brukar normalt sett vara där nere. Men i år blir det framför teven hemma i soffan. Mer eller mindre är jag fortfarande lite less efter semifinalen, det blir så när man är nära. Det har inte lagt sig än, så jag blir hemma i soffan. Men det är klart att man följer det fullt ut.

 

Erik Pettersson, Sandviken

Tips: – Västerås SK vinner med 6–4.

Kommentar: – Det känns som att VSK har en otrolig bredd och ett spel som de verkligen tror på och har en tyngd i det. Får de medgång med någon boll som slinker in är de otroligt tunga att möta. Villa har fler individuellt skickliga spelare, men som lag tror jag att VSK är vassare och det blir nog det som avgör.

Hur ser du finalen? – Ser den på tv hemma i soffan.

 

Philip Lennartsson, Vetlanda

Tips: – Jag säger 5–5 efter full tid. Och Villa tar det.

Kommentar: – Framför allt är det Sveriges två bästa lag i finalen, i mitt tycke. Sen är det en känsla att om Villa ska ta guldet så får man nog inte så många bättre lägen än det man har nu. Villa har känts riktigt vassa en längre tid.

Hur ser du finalen? – Tyvärr blir det framför teven i år.

 

Adam Gilljam, Hammarby

Tips: – Villa vinner i förlängningen med 6–5.

Kommentar: – Det känns tight. Två lag som har spelat bra under ganska lång period, varit jäkligt stabila, ganska trygga i det dom gör båda lagen. Tror det kan bli jäkligt roligt och det är tight.

Hur ser du finalen? – Jag är nog hemma och kollar på tv som det ser ut.

 

Joakim Svensk, Edsbyn

Tips: – Jag tror att Västerås vinner med 7–4.

Kommentar: – Västerås har känts bra hela säsongen, tycker jag. De har ett jämnt lag och är bra på alla positioner och känns starka.

Hur ser du finalen? – Det blir hemma vid teven tänker jag, inget speciellt.

 

Jocke Hedqvist, Vänersborg

Tips: – Jag säger att Villa vinner med 6–4.

Kommentar: – Villa har haft det bästa spelet under säsongen och tagit ett stort steg. De har ett bra spel framför allt på offensiv planhalva och nu också en förbättrad defensiv. Jag både tror och hoppas att Villa vinner. Jag tror på en frejdig match, men Villa är lite smartare.

Hur ser du finalen? – På plats naturligtvis och ska njuta av finalen. Jag har missat max en eller två under min aktiva karriär. Jag tycker det är viktigt för bandyn att ställa upp och vara på plats. Vi vill framåt och då ska man ställa upp och vara på plats som spelare.

 

Martin Söderberg, Broberg:

Tips: – Oj, den var man inte förberedd på. Men jag tror att det blir 6–5 till Västerås.

Kommentar: – Först och främst tror jag att det blir en grymt bra match. Det är två sjukt bra lag, som spelar oerhört rolig bandy. Det finns mycket artisteri i båda trupperna, så det blir nog en riktigt underhållande match. Västerås har ett sånt oerhört tryck i sina anfall, och det blir avgörande. Micke Olsson avgör.

Hur ser du finalen? – Jag kommer att titta på matchen med några spelare från laget, så jag åker inte ner.

 

Mathias Johansson, Kungälv

Tips: – Jag tror att Villa får sitt efterlängtade guld. Tror det blir 6–4.

Kommentar: – Villas defensiva spel kommer vara en avgörande faktor, de har varit fruktansvärt duktiga bakåt i år. Sedan är båda lagen fruktansvärt duktiga framåt, men eftersom Villa är så bra bakåt tror jag att det avgör.

Hur ser du finalen? – Vi var på väg upp, men fick stanna hemma för att sonen är sjuk. Det får bli framför teven, tyvärr, säger Mathias Johansson, sambo med bandyspelaren Emma Kronberg som spelar damfinal med Kareby mot AIK på lördag förmiddag.

Hur går det i den finalen, då?

– Åh, den är jättesvår. Men jag tror att Kareby vinner.

Du vågar inte säga annat heller, eller?

– Nej, exakt (skratt).