Onsdag 20 februari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spinnars om det glödande intresset i Bollnäs: "Man får ju höra att man har förlorat"

/

Slutspel, publikfest och en andra tung derbyförlust mot ärkerivalen.
Då får Bollnäsbacken Anders Spinnars prata mycket bandy – och förklara varför hans lag föll igenom efter paus.
– En sån här dag får man ju höra att man har förlorat kvällen innan, säger Spinnars.

Annons

Det är fredag eftermiddag och Bollnäs ska snart gå på is för det sista träningspasset inför lördagens ödesmatch i kvartsfinalserien mot ärkerivalen Edsbyn.

För Anders Spinnars har dagen fram till träningen bestått av mycket bandyprat. Kvällen innan, i den tredje kvartsfinalen, föll Bollnäs igenom efter paus. Edsbyn gjorde fyra raka mål och punkterade derbyt.

Det är någonting som Anders Spinnars nu får svara på frågor om. Men den största grejen är inte att det är derbyn – utan slutspel.

– Framför allt märker man att det är en kvartsfinalserie, folk har höga krav på oss. Man ju får ju höra en sån här dag när man har förlorat kvällen innan. Kanske inte så mycket att det är just mot Edsbyn, även om stämningen på läktarna är jättebra. Det är mer slutspelskänsla än derbykänsla, säger Anders Spinnars och utvecklar:

– Det är allting runt omkring, man har många bekanta som också är intresserade. Många funderar på det och vill gärna prata bandy. Men jag tar hellre ett sånt intresse än inget alls. Den världen får man ta, det positiva med det negativa.

Läs mer: Ståhl kritisk efter ny förlust på Sävstaås

Vad svarar han då? När supportrar, bekanta och vänner undrar varför det blev som det blev efter paus hemma på Sävstaås?

– Jag kan inte sätta fingret på det, vi tappar det och Edsbyn gör det bra och kliver in i matchen. Tyvärr blir vår svacka för stor för att reparera. Vi försöker kliva ikapp, men det är för sent. Vi har högre krav på oss än det vi presterade, vi faller på vårt eget grepp även om Edsbyn är heta i andra.

Nu handlar det om en ren och skär ödesmatch på lördagen, på bortaplan i Svenska Fönster Arena i Edsbyn. Kniven mot strupen, vinna eller försvinna – ja, raden av klichéaktiga uttryck kan göras lång. Kort och gott – Bollnäs måste vinna om inte säsongen ska vara över.

Se även: Höjdpunkterna från den tredje kvartsfinalen

Men så försöker Anders Spinnars att inte tänka.

– Vi har tagit en match i taget och det kör vi vidare på. För oss har det gällt att vinna varje match, så vi gör ingen skillnad. Men visst, kniven på strupen är det definitivt. Presterar vi det vi ska och kan ska det mycket till för att det andra laget ska slå oss. Vi måste upp i nivå igen. Varför vi inte är där nu vet jag inte, säger Anders Spinnars.

Som inte ser säsongen ta slut på lördagskvällen vid 19-tiden.

– Vi vill inte ha spelat färdigt. Vi har en helt annan bild hur det här ska sluta.

>>> Bandypuls TV-sänder den fjärde kvartsfinalen, med start 16.50.