Onsdag 20 februari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svensk har koll på Tillberga

/
  • Jocke Svensk är laddad för en avslutning som kan ge Edsbyn möjlighet att välja motstånd i SM-slutspelet.

Edsbyn har inte spelat med ordinarie lag sedan landslagsuppehållet.
Men nu är det dags.
– Det är viktigt för dem som varit borta att få några matcher i benen inför slutspelet, säger backen Jocke Svensk

Annons

Svensk var en av dem som däckade och blev sjuk i samband med rysskamperna, och i Edsbyn har det varit en mindre epidemi. Men nu är det över och laget räknar med att ha Simon Jansson och Martin Frid tillbaka på isen mot Tillberga.

Ett lag som Edsbyn ska slå 19 gånger av 20.

– Tillberga visade sist mot Västerås att de kan vara med länge i matcher. Och Ljusdal ställde ju till det lite för oss senast. Vi kände i paus då att vi måste börja köra, det ska inte hända att man hamnar i underläge 0–2 mot såna lag. Nu gäller det att vi startar på högre nivå, säger Jocke Svensk, som har bra koll på lördagens motstånd.

– Det är ju ett lag som vill spela, har kollat en del video på dem. Risken är väl att de vill kliva på oss, men vi har koll på hur vi ska lösa det också.

Efter lördagens match avslutar Edsbyn borta mot Kungälv. Vinner laget båda de här matcherna är man klar trea i elitserien.

– Vi tar det på stort allvar att hålla vår tredjeplats. Kul om man får möjlighet att få välja motstånd i slutspelet, säger Jocke Svensk.

När börjar ni prata om det, och hur bestämmer ni motståndare?

– Vi har inte pratat något om det än faktiskt. Vi tar nog det innan matchen mot Kungälv. Vi vill att ta det lag som känns bäst, det blir som handuppräckning där vi väljer det lag med flest röster, och vi brukar vara bra överens.

Har ni börjat vässa något på träningarna inför slutspelet?

– Vi har kört på som vanligt, har väl kanske tränat på vissa saker inför de lag vi möter som är specifika för dem. Men vi har inte kört någon annorlunda träning i övrigt.