Onsdag 20 februari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tappade suget av kaoset – nu vill Rutqvist förlänga med Bajen: "Ska bara träna bort bulmagen"

/

Hammarbys kaossäsong fick honom att tappa motivationen.
Men nu vill kontraktslöse Carl-Johan Rutqvist stanna i Bajen.
– Det är min ambition, säger han.

Annons

Det råder tystnad kring Hammarby efter den turbulenta säsongen som just passerat. Många spelare står under längre kontrakt, men Hammarby Bandy AB:s ordförande Jens Göthberg har tidigare sagt att klubben ska prata framtid med samtliga spelare under våren.

– Man måste vilja spela i Bajen också, sade han i en intervju med Bandypuls tidigare i våras.

En som står utan kontrakt inför nästa säsong är Carl-Johan Rutqvist, en av lagets viktigaste spelare i defensiven. Enligt uppgifter var han en av spelarna som tog avskedandet av Magnus Brodén hårdast.

– Jag vill hemskt gärna inte kommentera så mycket om det. Jag försöker lägga det där åt sidan och få tillbaka motivationen och sådär, säger han.

Motivationen fick sig en törn?

– Klart att det blev så i gruppen. Man blev påverkad, det är inget man ska sticka under stol med.

Men trots kaossäsongen som gått är 33-åringen, som gjort fem säsonger i Hammarby, inställd på en fortsättning i klubben. Och mycket, för att inte säga allt, talar för att försvarsklippan från Svartbjörnsbyn stannar.

– Det är min ambition. Nu när man fått vara ledig i någon vecka börjar suget komma tillbaka. Vi får se vad Hammarby säger, men de har påpekat att de vill ha mig kvar. Det gäller bara att komma överens om kontraktet, säger 33-åringen.

Har du kommit upp i åldern då många tar ett år i taget eller vill du skriva längre?

– Målsättningen är att skriva lite längre än ett år. Det ger lite mer trygghet och jag har alltid skrivit längre kontrakt under karriären.

Carl-Johan Rutqvist har varit en av elitseriens mest olycksdrabbade försvarare de senaste åren. För två säsonger sedan drog han av korsbandet i ena knät och i november punkterade han lungan efter en otäck smäll på Zinken. Men fysiken är inget problem i dag, menar han – förutom något trivselkilo då.

– Det blir alltid något kilo extra efter säsongen, men det försvinner fort när man drar i gång. Jag känner mig bra fysiskt, så det ska inte vara några problem. Jag åkte skidor förra veckan och knät höll ju, så nu ska jag bara träna bort bulmagen, säger Carl-Johan Rutqvist med ett skratt.