Söndag 20 januari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ted går för guld i ny final

/
  • I dag får Ted Bergström en ny chans att vinna SM-guld med Västerås.

Västerås SK är i SM-final – för andra året i rad.
Förra årets silver gör att Ted Bergström hungrar efter en ädlare valör.
– Det var fruktansvärt att förlora en final, säger 26-åringen från Söderhamn.

Annons

Det är dags för en ny SM-final för anfallaren som lämnade Broberg för snart två säsonger sedan. För nästan precis ett år sedan kom Västerås till korta mot Sandviken 4–5 (1–2) inför 20 497 åskådare på Friends arena i Solna.

Ted Bergström minns den känslan allt för väl.

– En av anledningarna till att jag rörde på mig från början var för att spela de stora matcherna och vinna guld. Det var fruktansvärt att förlora en final. Det satt i en stund, säger han.

Förra säsongen fick Västerås verkligen slita för att ta sig fram till final. I år har vägen varit mer rakare. Det började med segern i World cup i höstas, följt av en andraplats i elitserien – och nu siktar Ted Bergström tillsammans med sina lagkamrater på att avsluta säsongen med ännu en tung titel.

– I år är vi mer förberedda inför uppgiften. Jag hade bara spelat kvartsfinal innan och det var mycket nytt för mig att ta in. Nu kan man fokusera helt på matchen.

Det är återigen Sandviken som väntar i lördagens final med avslag klockan 16.30. Västerås tränade i Stockholm både torsdag och fredag för att bekanta med den nya finalarenan. Det blev ett så pass positivt intryck att Ted Bergström under det första besöket twittrade: "På plats i Tele2 Arena! Vilken känsla!".

– Allting är lite närmare jämfört med på Friends. Med lite folk på läktaren blir det riktigt häftigt.

Hur var isen då?

– Jag vet inte hur mycket de har jobbat med den. Men den var ganska hoppig och inte något vidare bra.

Ted Bergström kommer till säsongens sista match med en positiv formkurva. Målen har också trillat in allt oftare i takt med att matcherna blivit allt mer betydelsefulla.

– Det har verkligen lossnat riktigt bra. Det har rullat på mer och mer efter jul. Det känns bra att ha prickat formen sent. Det är nu medaljerna delas ut.

Varför vinner Västerås finalen?

– Förra året hade vi kanske inte alla verktyg i lådan. I år känns det som vi har det. Vi är enormt sammansvetsade. Det är väl 50-50 inför matchen. Men jag tror vi är hungrigare.

Mer läsning