Söndag 20 januari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tionde raka nederlaget för Ljusdal

/

Mycket går igen i LBK.
Hemma mot Hammarby gjorde laget åter en fin första halvlek – och Kalle Mårtensson gjorde nya mål.
– Det är välförtjänt att vi är med i matchen då, säger LBK:s främste offensiva vapen.

Annons

I den förra omgången överraskade nästjumbon Ljusdal stort när man hade en 2–0-ledning i paus borta mot Edsbyn. I andra rasade Ljusdal dock ihop – och föll matchen med 3–9.

En hel del av detta gick igen på lördagen på Idrottsparken, när ett topp 4-jagande Hammarby kom på besök. Ljusdal tog ledningen i matchen när Robin Ehn serverade Jonas Pettersson öppen kasse.

Skillnaden jämfört med matchen mot Edsbyn var här att Ljusdal hade betydligt mer boll, och mer av ett eget spel utöver Jonas Petterssons luriga lyft.

Hammarby vände dock snabbt på matchen efter tre mål på sex och en halv minut.

Men Ljusdal hade kraften att hitta tillbaka – lagets specielle målskytt Kalle Mårtensson sköt 2–3 på straff, följt av 3–3 på en drömpassning i djupet från Jonas Pettersson. Mårtenssons 30:e och 31:a fullträff för säsongen.

– Första halvlek är vi riktigt nöjda med. Det är välförtjänt att vi är med i matchen då, säger Kalle Mårtensson, vars lag dock släppte in en boll i slutet till 4–3-ledning för Hammarby i paus.

Matchen kantades, särskilt första 45, av busväder när det drog in stormbyar över IP.

Med vinden i ryggen i andra halvlek tog Hammarby knäcken på Ljusdal. Bara efter dryga halvminuten dundrade Adam Gilljam in 5–3 för Hammarby på ett distansskott. Även Markus Kumpuoja visade att han har bra drag i klubban – det matchavgörande 6–3-målet kom på ett långskott bakom Ljusdals målvakt Jonas Svensson.

– Det går ju lite snabbare för dem (Hammarby) i andra. Vi blir hårt straffade, säger Kalle Mårtensson.

Ljusdal kunde putsa siffrorna en aning i slutet, när Jonas Pettersson fastställde resultatet till 4–8.

– Det finns saker att ta med sig i dag, och samtidigt saker som måste förbättras, säger Kalle Mårtensson.

Ljusdal rundar av elitserien med bottenmöte på tisdag – Tillberga borta. Ljusdal är två poäng och tio plusmål bättre än jumbon (som föll mot Edsbyn med 3–8), så någon verklig risk att bli sist kanske inte föreligger för Ljusdal.

Men mentalt kan det vara bra att bryta den mycket dystra raden – förlusten mot Hammarby var den tionde raka.

– Självklart vill vi vinna en match innan kvalet. Det känns också som en bra match innan ett kval, säger Kalle Mårtensson.

Ljusdalstränaren Patrik Larsson drar följande analys efter 4–8 hemma mot Hammarby:

– Vi skapar vad man kan förvänta sig mot ett så bra lag som Hammarby, men får det tufft i andra när dom har medvind. Vi släpper in lite för enkla mål för att kunna vara med hela vägen.

Mer läsning