Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unikt insidematerial – #vägentillannandagen är Bandypuls dokumentärsatsning med Bollnäs och Edsbyn

Artikel 1 av 14
#vägentillannandagen
Visa alla artiklar

Bandypuls kan med stolthet presentera:
En dokumentärserie i fyra delar under december månad – där du får en unik inblick i Edsbyn och Bollnäs och #vägentillannandagen
– Så är har vi aldrig visat upp de här två storklubbarna och deras spelare, tränare, profiler och supportrar förut, säger bandyreportern Leo Hägglund.

Annons
Årets annandagsderby spelas på Sävstaås i Bollnäs – häng med i Bandypuls dokumentär #vägentillannandagen som uppladdning. FOTO: Robert Jonsson

Det började med en idé på redaktionen. Hur kan vi med hjälp av klubbarna Bollnäs GIF och Edsbyns IF ge våra tittare ett riktigt insidematerial – och samtidigt bygga upp en rejäl hype till annandagsderbynas annandagsderby?

Det landade i #vägentillannandagen – en dokumentärsatsning där vi i fyra avsnitt under december månad kommer att ta dig med på den absoluta insidan hos de två klubbarna.

– Det går inte att göra något sådant här utan att få med sig, och samarbeta med, klubbarna. Gensvaret vi fick från Bollnäs och Edsbyn var fantastiskt, de öppnar dörren för oss och vi kan ge tittarna ett sevärt innehåll från den absoluta insidan, säger Leo Hägglund, bandyreporter i Hälsingland och redaktör för satsningen #vägentillannandagen

Inspelningarna? De börjar här och nu medan du läser detta. Årets annandagsderby kommer att spelas i Bollnäs – men i uppladdningen kommer det till lika stora delar handla om bägge klubbarna. Vi kommer att intervjua stjärnorna, vara med på träningspass och se profilernas egna julförberedelser – bland mycket annat. Leo Hägglund har käkat puck på lokal nivå, och kan därför vara med på skridskor och filma från lagens träningar, "ice-cam" – ett unikt material.

***

FAKTA – Annandagsderbyn mellan Bollnäs och Edsbyn

2017: Edsbyn–Bollnäs 9–1

2016: Bollnäs–Edsbyn 2–3

2015: Edsbyn–Bollnäs 3–7

2014: Bollnäs–Edsbyn 2–2

2013: Edsbyn–Bollnäs 3–2

2012: Bollnäs–Edsbyn 7–3

2011: Edsbyn–Bollnäs 2–7

***

– Annandagen är en helig dag i bandy. Att vi från Edsbyns IF är med på detta kan förhoppningsvis öka intresset för bandyns högtidsdag, säger Edsbyns sportchef Stefan Karlsson om #vägentillannandagen

Robban Lindgren, klubbchef Bollnäs GIF:

– Vi tycker att det är helt rätt att lyfta fram annandagsderbyt som en av de allra största händelserna i svensk bandy. Hos oss i Bollnäs kommer det bli en familjefest med ett utökat arrangemang på matchdagen. Att vi nu tillsammans med Bandypuls hittar en bra inriktning för att lyfta vår sport och annandagsderbyt känns ju så klart fantastiskt bra. Det ska bli roligt att jobba tillsammans med Bandypuls, säger han.

Stefan Karlsson och Robert Lindgren. FOTO: Peter Axman/Christoffer Million

De fyra avsnitten kommer att publiceras på tisdagarna i december månad; 4:e, 11:e, 18 och på juldagen 25:e. För att kunna se avsnitten behöver du vara pluskund på någon av Mittmedias sajter, exempelvis Bandypuls.

För att göra det ännu tydligare så kommer det att publiceras kortare klipp som marknadsföring till varje avsnitt dagen innan. De kommer även finnas i våra sociala kanaler facebook, instagram och twitter – och även på klubbarnas.

– Nu vill jag bara komma igång. Det här kommer bli fränt, säger Leo Hägglund.

SCHEMA – då publiceras avsnitten i #vägentillannandagen:

Tisdag 4/12: Avsnitt 1

Tisdag 11/12: Avsnitt 2

Tisdag 18/12: Avsnitt 3

Juldagen 25/12: Avsnitt 4

HÄR ÄR ANDRA DOKUMENTÄRER FRÅN MITTMEDIA SPORT:

(OBS: Är du PLUS-kund på någon av Mittmedias titlar? Då kan du se alla dokumentärer nedan med samma inlogg)

BANDY: Inside Sverige – följ landslaget bakom kulisserna i Bandypuls unika dokumentär

BANDY: #mestamästarnainifrån – följ VSK på försäsongen

FOTBOLL: #insideGIF – en sommarmånad med Gefle IF

FOTBOLL: #HuFFMotEttan – avgörande skede av säsongen med Hudiksvalls FF

FOTBOLL: #roadtosuperettan – hela säsongen med VSK Fotboll