Söndag 20 januari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vänersborg förnekar ryktet om Lomanov: "Det är inget jag räknar med"

Sergej Lomanov till Vänersborg? Enligt uppgifter till Bandypuls har den ryska superstjärnan fått ett lukrativt erbjudande från klubben. Men spelaranvarige Tommy Hjert väljer att tona ner ryktet.

Annons

I Vänersborg har det under hela våren pratats om ryska förstärkningar, inte minst om superstjärnan Sergej Lomanov – den spelare genom historien som vunnit flest VM-guld.

Flera av varandra oberoende källor uppger till Bandypuls att 35-åringen befinner sig i Sverige. Han ska ha fått ett lukrativt erbjudande av Vänersborg, men uppges gärna vilja ha med sig ytterligare en rysk spelare till klubben.

– Alla rykten som varit i Vänersborg, det har varit ryssar i stan varje helg senaste månaden. Folk har sett att det varit ryssar på besök, men det är bara rykten, säger IFK Vänersborgs spelaransvarige Tommy Hjert.

Du avfärdar det helt och hållet?

– Det är klart att vi har tittat mot ryska spelare under många år, men vi har ju haft en tradition med många ryska spelare. Det började med Pasjkin för länge sedan, Gapanovitj, Franz och Grachev. Men från rykte till något annat är det ett stort steg.

Kommer ni att värva ryskt under våren?

– Om vi kommer värva? Jag kan inte svara på det, men det har jag väldigt svårt att se.

Bör inte Fagerström i den tunga offensiva rollen ersättas?

– Vi är nöjda med det nya spelare som vi fått. Vi tycker att vi har en bra trupp med mycket energi och som är en väldigt utvecklingsbar trupp.

Så, till era fans där ute. Ryskt till Vänersborg – ja eller nej?

– Jag har otroligt svårt att se att vi ska klara av något sådant i det här läget. Det är inget jag räknar med.

Bandypuls har sökt Sergej Lomanov på ett svenskt telefonnummer utan att lyckas.

Mer läsning