Onsdag 20 februari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vänersborg kraschade mot ryska mästarlaget: "Tror inte jag förlorat så här stort på seniornivå"

Hårdsatsande IFK Vänersborg visade upp sig för första gången. Då förstörde ryska mästarlaget Jenisej festen för de 675 personer som såg säsongens första träningsmatch.

Annons

Med åtta nya spelare, varav tre ryska stjärnor, har Vänersborg en bit att vandra för att få ihop ett lag. Det blev tydligt mot Jenisej som pulveriserade sin svenska motståndare med svidande 14–3 på fredagskvällen.

7–0 blev till 11–0 innan ett av nyförvärven, Fredrik Johansson fick in en reducering på hörna i den 76:e minuten. Övriga mål gjordes också av nyförvärv: Nikita Ivanov och nysatsande Alexander Mayborn.

Så här säger veteranen Jocke Hedqvist om matchen:

– Vad ska man säga, vi möter ett av världens bästa bandylag och de har varit på is något längre. Vi gjorde många enkla misstag och gav dem mycket energi och det rullade på. De var otroligt bra, säger han.

Jocke Hedqvist och Vänersborg får en ny chans mot Jenisej på onsdag.

Och han poängterar att det kan ta tid innan Vänersborg kommer upp i full kapacitet sett till det spelarmaterial man förfogar över.

– De är samspelta och vi har åtta nya som ska in och vi ska lära oss varandra. Jag har sagt innan att det kan ta lång tid att bygga ett nytt lag. Så det är ingen panik. Om två månader kommer det se annorlunda ut, men det kan ta längre tid också. Det som är synd är att det blev så här när det var så mycket publik, säger Hedqivst.

Men 3–14, det kan inte bara vara enkla misstag bakom det?

– Vi har tränat otroligt hårt på is nu i två veckor. Vi var väl inte superpigga, men det är misstagen som gör att vi blir straffade. Vi vår dra lärdom av det här. Nu har vi något att diskutera också hur vi vill ha det.

Kan ni ta med er något till nästa match. Ni möts ju igen på onsdag?

– Några saker i andra gör vi bra, vi får kolla på längre sikt. Vi möts igen på onsdag så då ser vi var vi står. Det är intressant att se hur vi tar oss framåt med tanke på att vi har så många nya spelare i laget.

Kommer ni träna lika hårt fram till den matchen?

– Nu har vi ledigt över helgen och är förhoppningsvis pigga på onsdag. Men å andra sidan ska vi köra på hårt och dra nytta av att vi har is tidigt. Resultaten de här första veckorna spelar ingen större roll. Men jag tror inte jag förlorat så här stort på seniornivå...