Söndag 20 januari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vem blir Årets man i svensk bandy? – Här är spelarna det står mellan

/
  • David Karlsson, Andreas Bergwall och Daniel Berlin är trion som har chansen att vinna Årets man.

En historisk målkung, en rutinerad målvakt på jakt efter ännu ett SM-guld eller en tvåvägsspelare i yppersta världsklass?
På lördag delas det tyngsta priset inom herrbandyn ut – det till Årets man.

Annons

Villa Lidköpings historiske målskytt David Karlsson.

Västerås målvaktsveteran Andreas Bergwall.

Bollnäs mittfältsmotor Daniel Berlin.

En av de tre kommer på lördag att tilldelas priset som Årets man inom svensk bandy. Av de nominerade är det endast den nyblivne rekordmannen David Karlsson som inte har tilldelats priset tidigare. Daniel Berlin fick det 2012, medan Bergwall tilldelades priset 2010. I fjol vann Johan Esplund, då i Västeråströjan.

Under lördagens Bandygala i Annexet kommer det alltså att avgöras vem av de tre som tilldelas Årets man.

Så här lyder juryns motivering till nomineringarna:

David Karlsson, Villa Lidköping BK

2015/2016 blev säsongen då "Davva" klev upp på tronen som svensk bandys främsta målskytt genom tiderna då han slog Jonas Claessons målrekord för Elitserien med sina 772 mål. Vi har under ett drygt decennium blivit bortskämda med att David ALLTID gör mål. En av de största målskyttar vi har haft.

Andreas Bergwall, Västerås SK

Lesjöfors stolthet är 41 år och fortfarande en världsmålvakt. Fortsatt given i Mesta mästarna Västerås SK och landslaget. Där snackar vi en unik idrottsman, även om vi tittar utanför bandyns värld och jämför.

Daniel Berlin, Bollnäs GIF

Daniel är 28 år gammal. Det säger något om hans kvalitet att han i över tio år varit en bandyspelare på allra högsta nivå. Elegant, smart och med en fantastisk blick för spelet. Denna säsong har Daniel Berlins spel lyft Bollnäs till ännu en nivå.

Mer läsning