Onsdag 20 februari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Villas taktiska drag gav drömstart efter 21 sekunder: "Helt plötsligt blir man serverad 1–0 "

2 013 åskådare lyder det nya publikrekordet för Vetlanda i Sapa Arena.
Men redan efter 21 sekunders spel hade Daniel Andersson tystat större delen av den skaran.
– Vi vill ju inte åka ner hit igen, säger Villaspelaren om möjligheten att nu avgöra kvartsfinalserien på hemmaplan.

Annons

Villa Lidköping tog den första kvartsfinalen enkelt, efter en rivstart första 20 minuterna.

I returen i Sapa Arena trodde många att det skulle det bli betydligt tuffare, i arenan där Vetlanda varit så starkt den här säsongen. Dessutom inför rekordpublik i hallen – 2 013 åskådare hade letat sig till arenan.

Läs mer: Villa-målvaktens revansch efter kritiken

Men Villa fick en drömstart på matchen och redan efter 21 sekunders spel hade Daniel Andersson tvingat Vetlandamålvakten Philip Svensk att kapitulera för första gången. Detta sedan David Karlsson tagit ner ett lyft på högerkanten, och därefter hittat en helt fristående Andersson framför mål.

Och tanken med att slå långt redan från avslag var utstuderad från Villahåll.

– Vi trodde att dom skulle kliva upp lite högre och vara lite mer stöddigt än i matchen i Lidköping. Så vi pratade om att sätta lite bollar i luften och helt plötsligt blir man serverad till 1–0, säger målskytten Daniel Andersson.

Blev du förvånad över hur ensam du var i mitten när bollen kom?

– Nej, det går ganska fort, när dom står vid mittlinjen och kliver med mycket folk på vår planhalva. Och det är en väldigt precis och bra boll från Andreasson (Martin) till David, så jag tycker snarare att det är ett riktigt bra bandymål än hur Vetlanda presterar. Jag är rätt så ointresserad av vad dom gör utan jag fokuserar på vårt spel.

Se även: Höjdpunkterna från matchen

Daniel Andersson satte även 2–0 tolv minuter in i matchen, efter att han friställts av en delikat passning signerad Johan Esplund. När trean kom genom Jesper Eriksson fick Villa Lidköping, precis som i den första matchen, en bekväm resa mot segern.

Efter 5–1 i paus skrevs segersiffrorna till hela 8–2. Men fullt så enkelt som siffrorna skvallrar om menar Andersson det inte riktigt var.

– Man tror det på siffrorna, men det krävs rätt mycket jobb för att bryta ner dom. Och vi får åter igen nästan oförskämt bra utdelning med både 1–0 och 2–0 tidigt. Men jag tycker också att vi spelar med bra marginal och bra spel även i andra, säger han.

I och med segern leder Villa med 2–0 i matcher, och väldigt lite tyder på att Vetlanda ska kunna vända på matchserien genom att vinna tre raka. Och Daniel Andersson slipper helst ännu en resa till Sapa Arena.

– Vi vill ju inte åka ner hit igen, det är tufft här i dom småländska skogarna. Vi vill avgöra inför vår hemmapublik på torsdag. Och jag tror att Vetlanda kommer att göra sin bästa match då.

Läs mer: Enkelt för Villa i första kvartsfinalsronden