Onsdag 20 februari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Villatränaren om stjärnans inblick i VSK: "Kan fråga honom hur de tänker i olika lägen"

/

Förra året vann Johan Esplund SM-guld med Västerås.
På lördag ställs han mot VSK – med Villa Lidköping.
– Han har bara sagt positiva saker om VSK och är inte förvånad över att de är i final, säger Villatränaren Johan Sixtensson.

Annons

Under torsdagen samlades finallagens representanter på arenan där det ska avgöras, Tele2 Arena i Stockholm, för att delta i en presskonferens inför säsongens sista och allra största höjdpunkt.

Villa Lidköping skickade upp Daniel Andersson och David Karlsson samt tränaren Johan Sixtensson. Vi passade på att ta ett snack med just Sixtensson för att prata om ex-VSK-aren Johan Esplund, som inte fanns på plats i Tele2 Arena vid tillfället.

– Han har bara positiva saker att säga om VSK och det var ju hans eget beslut att flytta till Lidköping, på grund av hemlängtan. Men han har berättat att han trivdes oerhört bra med ”Micke” Carlsson som tränare och att han fortfarande har kontakt med Ted (Bergström) och (Andreas) Bergwall. Han var heller inte förvånad över att VSK tog sig till final, säger Sixtensson.

Hur mycket information har han delgett er inför mötena med VSK?

– Nu känner lagen varandra så pass väl att Johan inte har behövt ge oss några större detaljer. Däremot kan jag ibland fråga honom om hur VSK tänker i olika lägen.

Esplund var som sagt med och plockade hem guldet till VSK i fjol.

Frågan är om han blir den stora skillnaden även i år – fast för Villa?

– Känner jag honom rätt är han sugen på att visa att han är skillnaden. Johan är ju speciell och njuter verkligen av att spela. Han är dessutom i ruggig form och kommer att märkas i finalen, säger Sixtensson.

VSK-tränaren Michael Carlsson gav svar på tal - efter sitt tidigare utspel genom att skicka en liten pik åt Villahållet.

– Vi har legat på en hög nivå hela säsongen, men haft två svackor – båda mot Villa. Nu var jag rolig, sade han på presskonferensen.

När Sixtensson fick chansen att svara på detta gav han följande svar:

– Haha, det får stå för honom. Jag tycker heller inte att vi var formtoppade och det är väl ett bra betyg till oss. Vi får se om vi kan ge dem en tredje formsvacka på lördag.

Dessutom delade Sixtensson ut ytterligare en möjlig pik till VSK-lägret, apropå den stentuffa semifinalfajten mellan VSK och SAIK – där bland annat Daniel Mossberg blev avstängd på grund av smällen mot Simon Jansson.

– Vi hade väntat oss VSK i finalen. Samtidigt blev jag imponerad av hur Sandviken hittade den urkraften i sitt spel. Det hade varit lite spännande att se vad som hade hänt om inte Mossberg blivit avstängd. Min känsla är nog att Sandviken hade vunnit med honom på banan. Men sedan är jag glad att det blev VSK, för det är ettan mot tvåan i elitserien. Det är laget som har gjort flest mål mot laget som släppt in minst. Det kommer att bli skitkul, säger Sixtensson.