Onsdag 20 februari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VSK klart för final – Bergström hyllar publikrekordet: "Helt makalöst bra"

/

Ted Bergström gjorde tre mål.
Inför rekordpubliken 6 547 personer i ABB Arena.
När VSK vände SM-semifinalserien mot SAIK – och blev klart för final.
– Makalöst tryck, säger Bergström efter 8-4-segern.

Annons

2–1-ledning i paus. Sedan malde VSK sönder Sandviken i den andra halvleken, men missade många målchanser samtidigt som SAIK var effektivt.

Och det var nerv i matchen ända fram till 91:a minuten då Ted Bergström satte 7–4 – hans tredje mål för matchen.

– Oerhört kul att få göra tre härliga mål, säger han.

Klubbchefen Michael Campese trodde att just Bergström skulle kliva fram som matchvinnare i dag.

– Han skickade ett sms till mig tidigare i dag där det stod: ”Du avgör i dag”. Och det blev väl så på sätt och vis, men ”Putte” (backen Patrik Sjöström, backen som gjorde fem mål) ligger i och för sig lite före. Jättekul att göra tre mål i dag, men Putte var värst, ha ha.

Efter matchen försökte han samla känslorna och sätta ord på VSK:s bedrift. Efter att ha legat under med 1–2 i matcher i SM-semifinalserien mot Sandviken vände man alltså till 3–2 via den sista och helt avgörande matchen i ett kokande ABB Arena.

– Det känns riktigt bra att ha brutit tillbaka den här matchserien efter underläge med 1–2 och stå här nu och vara finalklara.

Vad säger det om VSK?

– Det sitter i väggarna. Det här är ett så väldigt bra gäng. Det är bara vinnarskallar där inne (Bergström nickar mot omklädningsrummet). Vi ger oss aldrig. Vi är riktigt starka och bra på att vinna bandymatcher.

Dina tankar kring matchen – som behöll nerven ända till slutet?

– Det är mycket lägen åt båda håll. De är effektiva, medan vi skapar mycket mer än de. Vi gör det oerhört bra som lag.

6 547 är nytt publikrekord i ABB Arena efter söndagens högdramatiska SM-semifinal. Tidigare publikrekordet var drygt 6100.

– Stödet är oerhört stort. Det är helt fantastiskt att spela inför den här publiken. Helt makalöst bra. Det är svårt hitta ord. Det blir sådant bra tryck inne i arenan. De lever sig verkligen in och man får så mycket mer energi när vi spelar här. Oerhört kul att vara med och ha spelat en sån här match när det blir rekord.

SM-final väntar nu på lördag i Tele2 Arena. Mot Villa Lidköping och förre VSK-fixstjärnan Johan Esplund.

– Vi har pulsen uppe nu så att säga. Det är en uppgift kvar den här säsongen. Vi tänker knipa finalen. Guld igen vore helt fantastiskt. Det lär vi sikta på.