Onsdag 20 februari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Westh om tveksamma straffarna

/
  • Andreas Westh och Daniel Berlin har synpunkter på domaren Mikael Karlssons straffbedömning.

Bollnäs drog på sig två straffar i den första kvartsfinalen mot Västerås.
Två för många om du frågar lagkaptenen Andreas Westh.
– Känns konstigt att de får två straffar från ingenting, säger han.

Annons

Det blev några dramatiska minuter efter knappa timmens spel i ABB Arena. Bollnäs hade 2–0 mot favoriten Västerås då domaren Mikael Karlsson hittade två märkliga straffar som tog hemmalaget tillbaka in i matchen.

– Det känns knepigt och frustrerande att de får två straffar ur ingenting samtidigt som man kan tycka att VSK borde åka på många fler utvisningar, säger Andreas Westh, som var ordentligt irriterad i samband med straffarna.

Den första kom sedan Westh stoppat Jonas Nilsson som stöp i straffområdet. Men på TV-bilderna så ser man att situationen händer precis utanför straffområdet.

– Känslan är att det är utanför, och jag vet inte ens om det är ett solklart frislag, det känns som om jag redan är där när han kommer, säger Andreas Westh.

Men straff blev det och på den reducerade Patrik Sjöström till 1–2. Två minuter senare var det dags igen då Jonas Nilsson klev in och fick till ett avslut som målvakten Patrik Aihonen räddade. I situationen efter, då Bollnäs rensade undan bollen, blåste Mikael Karlsson för ny straff – i 61:a minuten.

– Han säger att det är ett slag på klubban, men det är det ingen som ser och inte ens Jonas tror att det är straff, säger Andreas Westh.

Patrik Sjöström klev fram för att kvittera matchen – men då var Patrik Aihonen med på noterna.

– Man tänker att de vill skjuta högt. På den första chansade jag lite, men på den andra straffen gick jag på reflexerna och tog den, men det var kanske inte en jättebra straff, säger Bollnäs målvakt.

Bollnäs förlorade sedan i sudden death, men trots det var inte Andreas Westh alltför nedslagen.

– Vi gör en skitbra match och visar att vi inte är några småpojkar. Vi skapar många chanser och frilägen. Nu laddar vi om och det är ju faktiskt bara 1–0 i matcher till VSK.