Onsdag 20 februari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wesths svar på kritiken om "tråkiga" Bollnäs: "Folk får tycka vad de vill"

/

Kritiken om "tråkiga Bollnäs" i bandy-Sverige växer – inte minst från Villa Lidköpings storstjärna Johan Esplund.
Nu svarar Bollnäs lagkapten Andreas Westh.
– Kritiken är ett bra facit. Då har vi spelat bra, säger 38-åringen.

Annons

När Villa slog Bollnäs med 4–2 i Lidköping i lördags var hemmalagets Johan Esplund inte nådig i sin kritik mot gästernas spel. I en intervju med Bandypuls pratade Villa-stjärnan om att det inte var konstigt att laget gjorde så lite mål och att Bollnäs var tråkigt att möta.

Sedan svingade han ytterligare i Nya Lidköpings-Tidningen.

– Dom har väl fem-sex landslagsmän och spelar så tråkigt. Det är inte klokt att spela så när dom har flera bra spelare. Skulle man möta sådana lag hela tiden skulle jag nog sluta spela bandy, sade Johan Esplund till nlt.se .

På söndagen slog Bollnäs lagkapten Andreas Westh ifrån sig kritiken på Twitter: "Tråkiga Bollnäs! Det får man tycka. Vi gjorde en riktigt bra match tycker vi. Borde minst satt dit 6-7 mål bara. Vi jobbar på!".

På tisdagen ringde Bandypuls till Andreas Westh för att få fler svar om kritiken som tilltar i sociala medier.

– Vi ska vara ett bra lag som är tufft att möta. Tycker man då att vi spelar tråkig bandy, då tyder det kanske på att motståndarna har haft lite problem, säger Bollnäs lagkapten.

Är kritiken befogad, tycker du?

– Folk får tycka vad de vill, men kritiken är ett bra facit. Då har vi spelat bra. Personligen tycker jag inte att vi spelar tråkigt i den bemärkelsen, vi ställer oss inte i straffområdet.

Är kritiken något som stör er i laget?

– Nej, det är ingen kritik vi tar åt oss av. Det är snarare att vi tycker att vi gjort något jävligt bra. Vi får ett kvitto på att vi lyckas med det vi ska.

Varför tycker folk att ni är tråkiga, tror du?

– Jag tror att det grundar sig i att vi håller mycket i boll med långa anfall. Vi tuggar på länge och masserar motståndarna. Tar man boll och anfaller och kör direkt blir det ett annat spel där motståndarna kan bryta, men den sortens spel står vi inte för just nu, säger Andreas Westh.

– All idrott går ut på att inte bjuda på för mycket. Vi kan inte åka ner till Lidköping och spela som VSK (som föll med 3–9, reds anm.). Då är det ingen idé att vi åker ner. Man har en spelidé och den följer man, det är vad det handlar om.

Esplund sa till NLT att han nog skulle sluta spela bandy om alla lag spelade som Bollnäs. Kommentar?

– Jag känner honom ganska väl, men vet inte riktigt vad han menar. Esplund är en kille som spelar bandy på sitt sätt och den är rolig att se för han är utomordentligt bra. Han behöver mycket boll och ytor hit och dit. Vårt spel kanske inte skulle passa honom eftersom Villa spelar på ett helt annat sätt. Man tycker olika och är bra på olika saker, jag tror att det är vad han menar. Han vill spela en mer fartfylld bandy än vad vi gör.

På fredag möts Bollnäs och Kungälv på Sävstaås. Då hoppas Andreas Westh, som menar att Bollnäs skapade tillräckligt med chanser för att slå både Hammarby (1–4) och Villa (2–4) , att målskyttet ska lossna. Fyra mål på tre matcher – och bara en seger på fyra försök – är inte ett godkänt facit för ett lag som satsar mot SM-final.

– Mot Villa har vi fyra-fem lyft där vi är fria från halva planen, men vi tar inte ens ner bollen. Berlins (Daniel) skott i ribban och ner på mållinjen... Det är små marginaler. Det har inte studsat med oss direkt, men vi gräver inte ner oss. Vi får jobba på, säger Andreas Westh.

Men du tycker att ni har skapat tillräckligt med chanser för att vinna fler matcher?

– Vi har absolut skapat tillräckligt med chanser, men bollen ska gå in, det är det som räknas. Men det är något som gemene man glömmer bort. Man tittar inte på hela matchen utan ser bara resultatet och tror att det är rättvist. Men vi jobbar på. Vi är ganska nöjda även om vi hade velat ha mycket mer poäng.

På måndagen tränade Bollnäs delvis på rink eftersom isen på Sävstaås tar stryk av det milda novembervädret.

– Vi spelade inomhus för att få fart på grejerna, sedan gick vi ut och sköt och slog lite lyft. Allt för att få lite kvalitet, säger Andreas Westh.