Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wiik: "Jag tappade synen"

/

Jens Wiik försökte spela vidare efter huvudkraschen mot Hammarby.
Det gick bara några minuter.
– När jag började se allt sämre var det bara att kliva av, säger den 23-årige backen.

Annons

Det blev en omtumlande onsdag för Bollnäs unge högerback Jens Wiik.

Först ett nytt tvåårskontrakt med moderklubben – och sedan "utskallad" i hemmamatchen mot Hammarby.

Ställningen var 3–5 med dryga kvarten kvar att spela när Wiik krockade olyckligt med Hammarbys fartlirare Adam Gilljam.

– Jag såg aldrig vem det var som kom där, men är säker på att det inte var något ojuste i det. Det var bara en krock som tog illa på mig, säger Jens Wiik, som mår lite bättre på torsdagen efter att vilat ut hemma hos mamma.

– Jag fick dra hem till morsan och sova, läkaren tyckte inte jag skulle sova själv om det skulle bli sämre.

Värre var det minuterna efter smällen på Sävstaås.

– Jag försökte ju spela vidare, det vill man alltid. Men jag började tappa synen mer och mer, till slut flimrade det för ögonen och jag blev tvungen att kliva av, berättar Wiik, som efter matchen låg utslagen på en brits i gula huset.

– Då kom också huvudvärken, rätt rejält, Och illamåendet. Men vi har bra hjälp, och hade också kontakt med sjukhuset. Men symptomen tydde ändå inte på något jätteallvarligt, det kan möjligen vara en lättare hjärnskakning, berättar Wiik.

På torsdagen var synen tillbaka helt, kvar fanns huvudvärken och en överkänslighet för ljud och ljus.

– Jag får ta det lugnt och skippa en träning, helt enkelt.

Hur det blir det med spel i fredagens bortaderby mot Broberg?

– Det är beslut vi får ta under fredagen. Om det känns helt okej och jag är redo för att gå på hundra procent, då vill jag såklart spela. Men finns det tveksamhet där finns ingen anledning att ta några risker, säger den unge backen, som redan har en diger skadehistoria.

Jens Wiik är modern typ av bandyback – bra både defensivt och offensivt – och en given framtidslirare i Bollnäs GIF lagbygge.

Och själv tvekade han inte att skriva på ett nytt kontrakt på två raka år.

– Nej, det fanns inga andra alternativ. Jag får också stort förtroende i ett Bollnäs som verkligen satsar, det känns bra att ha i ryggen. Dessutom är Jocke Forslund en väldigt bra tränare, säger Wiik, som också gjort en stark säsong så här långt.

– Jo, jag är rätt nöjd. Vi hör till de lag som släppt in minst med mål i elitserien, och det är ju också ett kvitto på att vi gör något rätt försvaret, säger Jens Wiik, som också uppskattar möjligheterna för en back att kliva fram även offensivt i dagens bandy.

– Det är extra skoj att ta del av den kakan, och inte bara ha 10-15 brytningar under en match. Just möjligheten att kunna kliva fram och göra något kreativt även i offensiven. Det kanske inte märks i protokollet alla gånger, men det kan ju vara början till det som gav mål till slut.

Mer läsning