Onsdag 20 februari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Zocke" sågar disciplinnämnden efter nya domen: "Ryggradslösa människor – avgå"

Stefan Karlsson "skulle döda" Villatränaren och fick 1 000 kronor i böter.
Tobias "Zocke" Johnsson sågade domare på Twitter och dömdes till 15 000 kronor i böter.
Nu rasar Tillbergas klubbchef.
– Det är klart att det är personligt, säger han.

Annons

Tobias

På torsdagen publicerade Bandypuls rapporten från det urspårade rivalmötet mellan Vänersborg och Villa förra fredagen. I den står bland annat att Stefan Karlsson "ska ha sagt att han ska döda" Villas assisterande tränare Martin Arvidsson. För det dömdes Vänersborgs tränare till 1 000 kronor i böter.

Det fick Tillbergas klubbchef Tobias "Zocke" Johnsson, som förra säsongen dömdes till 15 000 kronor i böter för domarhån på Twitter, att öppet kritisera disciplinnämnden i sociala medier.

"Hota att döda någon – 1000 kr. Twittra – 15000 kr. Vilket hyckleri av DN. Ryggradslösa människor. #avgå", skriver han på Twitter.

När Bandypuls ringer upp Tobias Johnsson är han fortsatt upprörd.

– Det här ger ett kvitto på hur inkompetent disciplinnämnd vi har i bandy, säger han.

Om du utvecklar...

– Behöver det utvecklas? Spontant behöver jag inte kommentera det här mer. Folk med normalbegåvning som läst de här domarna förstår ju hur det ser ut i bandyn, hur jävla snett det är, säger Tobias Johnsson och fortsätter:

– Det delas ut pissummor för planstormningar och bengaler, men mig ger de 15 000. De såg det väl som ett ypperligt tillfälle att täppa till truten på mig för att jag säger vad jag tycker och tänker. För att man vågar ifrågasätta och kräva förklaringar, men det är inget som uppskattas i bandyn tyvärr. Det är "lilla Pyongyang" (Nordkoreas huvudstad), säger han.

Du upplever det som personligt mot dig?

– Ja, men det är klart att det är personligt. Det är väl enkelt att slänga iväg en tusenlapp till Stefan Karlsson som är anlitad av förbundet vid deras VM-resor. Han ligger ju med på deras lönelista, så jag är inte förvånad.

LÄS ÄVEN: "Zocke" bötfälls – VIK-fansen samlar in pengar till klubbchefen

Har du betalat böterna än?

– De kommer inte att få en 50-öring av mig förrän jag har fått en förklaring på varför de satt den nivån på böter, och det har de inte kunnat ge mig. Pengarna som swishades till mig har jag satt på ett separat konto till jag får en vettig förklaring till varför jag fick 15 000, medan planstormning och bengaler ger 5 000 och mordhot ger 1 000.

Gudmund Knutson i disciplinnämnden slår ifrån sig Tobias Johnssons kritik om att DN är "ryggradslös och inkompetent".

– Det är vi så vana, han får kalla oss vad han vill. Men det går inte att jämföra det han gjorde med det här. Det är inte samma sak vi pratar om.

Vari ligger skillnaden?

– Här är det två ledare som åkt ihop och bråkat. Hade de börjat skälla i omklädningsrummet hade det inte hänt någonting. I "Zockes" fall var det hot mot domare som gick ut på hans sociala medier med 3 000 följare världen över, det är en väldig skillnad och det måste man inse.

Gudmund Knutson fortsätter:

– I hans fall blev domaren också väldigt illa berörd och mådde jättedåligt, medan Arvidsson skrattade mest åt det (dödshotet). Hur mottagaren uppfattar det har en väldig betydelse.

"Zocke" menar att det höga straffet mot honom är personligt. Kommentar där?

– Nej nej nej, så är det absolut inte. Varje fall är unikt och även riksidrottsnämnden tyckte att det var ett bra beslut vad gäller "Zocke".