Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elitseriens stora fara – enligt Tillbergabossen: "Sådana lag ska inte behöva spela grisbandy"

Under fredagen möter Tillberga Kalix i premiären av elitserien. Då riktar klubbchefen en känga åt konkurrenterna – som borde ta mer ansvar för spelet.
– Alldeles för många lag spelar en för destruktiv bandy, säger Tobias "Zocke" Johnsson.

Tillberga inleder elitserien 2016/17 genom att möta Kalix hemma i Västerås under fredagen. Västeråslaget har tagit stora kliv i sin utveckling sedan man fick en gratisplats sommaren 2014.

Framför allt har laget försökt att implementera en väldigt possessioninriktad bandy – och medvetet hållit fast vid den idén för att nå högre höjder på sikt.

– Vi har ju pratat länge om att vi ska gå till slutspel nästa år. En rimlig målsättning inför året är att undvika kval, säger klubbchefen Tobias "Zocke" Johnsson.

Som tycker att flera av seriekonkurrenterna inte tar samma ansvar för själva spelet i bandy – något som kan vara en fara för årets elitserie.

– Lagen måste ta större ansvar för spelet. Man har ju sett under försäsongen, svenska cupen och i andra träningsmatcher att alldeles för många lag spelar en för destruktiv bandy. Man har ingen mening med bollinnehavet och ställer bara upp och köttar, helt enkelt. Det gäller även lag som har kapacitet för mer, som Hammarby och Bollnäs. Sådana lag ska inte behöva spela grisbandy, säger "Zocke".

Och fortsätter:

– Min förhoppning är att att man tar med sig ett mer positivt spel in i serien, för vi är ändå där för publikens skull.

Tycker du att Tillberga tar det ansvaret?

– Jag tycker att vi levererar, säger han.

Och pekar på årets nyförvärv – som vräkt in mål på försäsongen och handplockats för att passa in i Tillbergas spelmodell.

– Det är utifrån den anledningen vi har handplockat Niklas (Eriksson) och Philip (Florén), även om han kom väldigt sent. De passar in bra i vårt sätt att spela och vi har varit tydliga med vilka spelartyper vi vill ha, säger "Zocke".

Vilka blir era nyckelspelare i år?

– Givetvis har vi ju Rinat (Shamsutov), men vi vet vad han ska göra. Ska vi lyckas i år är det framför allt Jesper Hermansson, Jimmy Jansson och Robin Andersson som ska ta ytterligare kliv i sitt spel för att vi som lag ska bli bättre.