Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En poäng för Söråker i bortamötet – "Stor moral när vi reser oss efter underläge"

Tre av fyra matcher har nu blivit oavgjorda för Söråker i damernas elitserie. I bortamötet mot Sandviken blev det återigen lika, 4–4, och två mål av Amanda Aldengård bidrog till poängplocket.
– Vi får en poäng på bortaplan och det får man vara nöjd med, säger tränaren Mikael Hörnberg.

Annons

Efter två oavgjorda matcher och en förlust i uppstarten av damernas elitserie i bandy plockade Söråker med sig ytterligare en oavgjord match när man ställdes mot Sandviken på bortaplan på tisdagskvällen.

Man inledde dock matchen riktigt bra och Katerina Besprozvannyh gav laget ledningen med 0–1 i den 14:e matchminuten. Därefter var det en viss maktkamp på isen och lagen turades om att näta på varandra i Göransson Arena.

Pausresultatet skrevs därmed till 3–3, efter att Amanda Aldengård svarat för två av målen. Ett av detta var kvitteringen till just 3–3 och det blev ett ställningskrig att vänta när den andra halvleken drog igång.

Där tog det strax över tre minuter innan hemmalaget Sandviken skickade in 4–3 och Söråker fick kämpa för att jobba sig in i matchen igen. Och det var inte långt ifrån att man skulle kvittera både en och två gånger, för målchanserna fanns – åt bägge hållen.

– Det är ju ingen tränardröm när det blir så här många målchanser, det är inte alls bra för hjärtat, skrattar Söråkers tränare Mikael Hörnberg.

Med tio minuter kvar att spela tog laget en timeout och bara ett par minuter efter den kunde Olga Rodionova till slut kvittera till 4–4 med ett distinkt skott. Slutminuterna blev därefter högintressanta och bägge lagen hade sina chanser att avgöra mötet, men tiden tickade snabbt iväg och man fick snällt ta en poäng var från mötet.

– Det är väldigt mycket kämpa i den här matchen. Det är hårda tag och domaren tillåter mycket, och det sa han att han skulle inför matchen också. Så här är det alltid att möta Sandviken, det är hårda matcher, säger Söråkers tränare Mikael Hörnberg.

– Jag är jättenöjd, vi får en poäng på bortaplan och det får man vara nöjd med. Vi visar stor moral när vi reser oss efter undrläge.

MATCHFAKTA – Elitserien damer

Sandvikens AIK – Söråkers IF 4–4 (3–3)

Målen Söråker: Amanda Aldengård 2, Katerina Besprozvannyh, Olga Rodionova

Sandviken: Olga Bogdanova, Michelle Löfblad, Elena Goremykina, Emma Ahlander

Hörnor: 4–11 (1–5)