Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En spräckt budget och många frågetecken: vart är SAIK på väg?

SAIK:s styrelse lovar nu att man ska ta tag i problemen och inte hamna på minus igen. Men nu är förutsättningarna sämre än förra året – mer än en tredjedel av hemmamatcherna kommer att spelas utomhus.

Annons

Under måndagens årsmöte hade drygt 30 medlemmar tagit sig till Göransson Arena för att göra sin röst hörd – och få svar på sina frågor.

Vinterns säsong var inte den bästa för SAIK, varken publikmässigt eller resultatmässigt.

Efter uttåg i semifinalerna uteblev en hel del intäkter för klubben och eftersom publiksnittet inte hade varit tillräckligt högt under säsongen heller blev det säsongen 2015/2016 ett underskott på 273 627 kronor.

Nu behöver klubben få upp sitt publiksnitt samtidigt som fem av herrlagets 13 hemmamatcher kommer att spelas utomhus.

LÄS MER OM DET HÄR: "Utvecklingen går bakåt"

Hur kommer ekonomin påverkas av att matcherna blir utomhus?

– Det är svårt att planera en budget utifrån väder så det kommer att krävas väldigt mycket jobb men vi måste skapa en stämning som lockar oavsett väder. Vi kommer att jobba med en hel del olika teman för att få upp publiksnittet, säger SAIK:s ordförande Magnus Holst som blev omvald för ett år framåt.

Och det är en av ett flertal utmaningar man står inför – men det kan också finnas vissa fördelar om vädret skulle visa sig från sin bra sida.

Bland annat kommer man att kunna bedriva egen kioskverksamhet vilket klubben inte kunnat göra i Göransson Arena och hyran tror man kommer att bli betydligt lägre.

– Vi betalar ju väldigt mycket pengar för att vara här i Göranssons, vilket vi gärna gör för att vara här. Men nu när vi inte kommer kunna använda arenan lika mycket förutsätter vi att det blir en lägre årshyra, säger Holst.

Men ska publiksiffran upp, oavsett om matcherna spelas inomhus eller utomhus, är det vissa saker som behöver bli bättre enligt SAIK:s medlemmar.

Speciellt spelet.

Av de frågor som ställs och kommentarer som hörs handlar många om att spelet har varit riktigt tråkigt under den gångna säsongen.

– Hade jag inte haft säsongkort hade jag stannat hemma, säger en av medlemmarna när diskussion kring publiksiffran uppstod.

– Är det inte bättre spel kommer inte folk att ta sig till matcherna i kylan, säger en annan.

Och det är en kritik som Holst och delar av styrelsen förstår – och lovar bättring i.

– Det kommer att bli bättre spel i vinter, laget vill spela roligare bandy och vi satsar mot det, säger han.

En av skillnaderna mot förra säsongen är att klubben inte planerar sin budget utifrån att herrlaget ska nå långt i ett slutspel.