Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En stor stund för Svechnikov – men nu räcker det med rampljus: "Dags att göra jobbet"

Det var såklart en stor stund för Ljusdal, och en stor stund för nummer 66.
Den 42-årige ikonen Micha Svechnikov hyllades som en hjälte på IP.
– Men det räcker med fokus på mig nu, dags för oss att göra jobbet, säger härföraren efter krossen i "välkommen hem"-matchen mot Hellmyrs United.

TV: Micha Svechnikov om svårspelade matcher och rampljus som bländar

Micha Svechnikov och Ljusdal gjorde det som krävdes för att köra över alla stjärnorna, mer eller mindre glimrande, i Hellmyrs United.

Svechnikov svarade själv för två mål och två assist när det blev storseger med 12–2.

– Såklart det är kul att vara tillbaka i Ljusdal, och jag förstår ju också att det blir väldigt mycket fokus på mig. Men samtidigt trivs jag inte så bra i den rollen, hoppas det kan räcka nu, säger den spenslige spelmotorn som bara behövde använda lagom många cylindrar på fredagen.

TV: Höjdpunkterna från IP

– Alltså, det kan vara lite svårt att veta vilken nivå man ska lägga i den här typen av mer jippobetonade matcher. Men det blev nog en ganska bra balans, både för oss och Hellmyrs United, säger Svechnikov efter en udda och unik upplevelse, men kanske med lite mindre värde som lödig träningsmatch.

– Vi fick ändå tillfälle att göra en del bra saker, men kunde kanske gjort några fler mål, säger Svechnikov, samtidigt imponerad av "gubbarna" i United.

– Vilket härligt gäng, vilka lirare det finns där. Titta bara på Hans-Elis Johansson, vad han kan än i dag. Det även om den bästa skärpan kanske inte fanns där till slut.

Nu hoppas Mischa Svechnikov allra mest på lite arbetsro, lite mer vardagslunk.

Som ung supertalang gjorde han sin första sejour i Ljusdals BK under åren 1994–2002.

Nu har den mästerlige mittfältaren lämnat ett Dynamo Moskva i spillror bakom sig, för att avsluta karriären med att lyfta LBK tillbaka till högsta nivå igen.

Läs mer: En stark försäsong

Och verktygen finns där, inte minst visade de övriga nyförvärven Olle Sundin och Marcus Wikman att även de har en hel del att tillföra.

Som extra bonus den här kvällen valde också legendaren Stefan "Lillis" Jonsson att hellre lira med sitt kära LBK, och det som vänsterback med tre målpass.

Allsvenskan stora profilspelare Micha Svechnikov är också en försiktig optimistinför säsongen.

– Vi har ett bra lag, och bör ha en bra chans. Men det är också ett jobb som ska göras...