Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Erik Pettersson allt närmare Ryssland – väljer mellan två klubbar: "Har fått bra bud"

Mästarlaget Neftyanik eller storklubben Jenisej.
Där är alternativen som flyttaktuelle Erik Pettersson uppges välja mellan.
– Inget är klart i dagsläget, det kan jag bekräfta i alla fall, säger SAIK-stjärnan.

LÄS ÄVEN: SAIK rycker i skyttekungen – som har avtal med LBK: "Vi riskerar att han blir besviken" (Plus)

Efter de senaste årens uppvaktning från Ryssland tyder nu allt på att Erik Pettersson tar chansen att flytta österut och bli proffs. Tidigare i vår har den 21-årige anfallaren uttryckt en längtan efter nåt nytt och klubbchefen Pär Söderlund har varit tydlig med att "EP" nog är förlorad för Sandviken.

Enligt trovärdiga uppgifter överväger Erik Pettersson – som tränar upp golfsvingen när Bandypuls ringer – två tunga bud från mästarlaget Neftyanik och storklubben Jenisej.

– Bekräfta och bekräfta, men det är två klubbar som har hört av sig i alla fall. Om det är dom två får ni spekulera i. Men i dagsläget är inget klart, det kan jag bekräfta i alla fall, så jag är fortfarande SAIK-spelare, säger han.

– Vi får se vad som händer, men jag har fått två bra bud och det känns som att det bara ska finslipas så blir det nog att jag sticker.

LÄS ÄVEN: Från skärtorsdagens silly-chatt: "Jag lastar in degen på Sandvikens AIK"

Det är dags nu?

– Jo, det känns så. Tidigare har det inte riktigt varit läge, det har inte känts riktigt nära till hands. Nu är jag är jäkligt sugen och det skulle vara en pojkdröm som gick i uppfyllelse om man får sticka iväg. Det känns bättre nu än tidigare år och därför är det nästan klart... eller inte klart, men det lutar åt att jag drar.

LÄS ÄVEN: Årets man förlänger – Mossberg stannar i SAIK ytterligare två år: "Jag har det bäst här"

Erik Pettersson hade hoppats att allt skulle vara klart innan påsk.

– Men så har det inte riktigt blivit, det har varit lite fram och tillbaka vissa dagar, men nu vill jag att det ska vara klart i slutet av nästa vecka. Om det blir nån dag tidigare eller senare, det är som det är, men jag vill ha allting klart så fort som möjligt. Så att man vet var man ska spela, vad man ska förhålla sig till och förbereda sig för.

LÄS ÄVEN: Stor genomgång – så är kontraktsläget i samtliga elitserieklubbar (Plus)