Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Erik Pettersson lika het som SAIK:s defensiv: "Det är helt magiskt att se"

Ett insläppt mål mot Västerås, ett mot Bollnäs – SAIK har hittat precis det försvarsspel man sökte under hela försäsongen.
Och framåt har man just nu en stekhet Erik Pettersson.
– Det är helt magiskt att se, och han är fortfarande bara 21 år, säger SAIK-tränaren Magnus Brodén imponerat efter Petterssons tre mål i 4–1-segern mot Bollnäs.

I fjol gjorde Erik Pettersson 45 mål under elitserien. Inte illa, verkligen inte illa. Men ska man döma av den här säsongsstarten kommer han överträffa den siffran om målsinnet håller i sig. Fyra mål mot Västerås följdes upp av tre nya mot Bollnäs – ett på straff, ett på pass från Alan Dzhusoev och ett efter eget genombrott.

SE höjdpunkterna och Petterssons tre mål här

– Det var jag mest nöjd med, jag hoppade innanför försvararen och lade bollen mellan benen på Prytz. Men Alans passning var också fin, säger en belåten Erik Pettersson efter SAIK:s uppvisning på Sävstaås.

Alan Dzhusoev krönte sin fina mittfältsinsats med att göra SAIK:s första hörnmål den här säsongen – på den 33:e hörnan – och punktera matchen fullständigt.

Bollnäsmålvakten Niklas Prytz höll nere siffrorna när SAIK tog över totalt i den andra halvleken, mycket beroende på en taktisk justering i paus för att sätta stopp för Daniel Berlin som styrde det mesta i Bollnäs spel.

LÄS OCKSÅ: Brodén inför SAIK:s första utematch: "Det blir en annan typ av bandy"

– Vi valde att låta Alan ligga lite tajtare och det fick vi bra effekt på. Men jag vill även säga att Dennis Henriksen varit helt grym i vår defensiv i de här två senaste matcherna. En spelare som man tidigare sagt att han inte lägger ner jobbet, men det gör han verkligen, säger Magnus Brodén.

Hans främsta mission, ända sedan han tillträdde tillsammans med Sergej In-Fa-Lin, har varit att få ordning på SAIK:s försvarsspel. Laget måste släppa in färre mål, så har det sagts.

Under försäsongen har det varit lite si och så med det, men ett insläppt mot både Västerås senast och nu mot Bollnäs visar att man nått långt med sin målsättning. Vilket även Erik Pettersson håller med om.

– Framför allt kämpar vi och åker skridskor för varandra, det har vi väl inte riktigt gjort tidigare, speciellt inte i fjol. Men vi har bestämt oss för att hjälpa försvaret och Joel i målet så mycket som möjligt och när vi kommer ner med tio man i straffområdet när de ska gå runt på kanten är det ett tecken på det.

LÄS OCKSÅ: Ändrad matchtid kan spara Kalix 40 000 kronor – men SAIK nobbar: "Med lite välvilja hade man löst det"

Magnus Brodén gillar det han ser.

– Det jag gillar är aktiviteten, att alla är delaktiga. Det blir mycket lättare för dom fem där nere om alla hjälper till.

Erik Pettersson är inne på sin sjunde säsong i SAIK:s A-lag och det är nästan svårt att greppa. Han är så långt framme redan nu, men siktar givetvis högre – det har han alltid gjort.

– Jag kan fortfarande utvecklas. Och det är inte nu jag ska vara som bäst, det är om fem-sex år. Men är det något jag känner att jag har blivit bättre på så är det genombrottsspelet och kanske fått lite bättre blick i passningsspelet.

Magnus Brodén:

– Erik är ju fantastisk, han gör massor av bra saker hela tiden. Det är helt magiskt att se, och ändå är han bara 21 år. Det är svårt för mig som är ny att se vad han förbättrat, men han har en väldigt hög kravbild; både på sin omgivning, sig själv och oss ledare, och det är så det ska vara.

LÄS MER: KRÖNIKA: Sorry Bollnäs – det blev s-märkning av hela Sävstaås