Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Erikssons superträff i slutsekunderna sänkte Vetlanda: "Det är once in a lifetime"

Villa var på väg mot förlust mot Vetlanda.
Då klev Johan Sixtensson och Magnus Muhrén in och väckte laget med en "duett".
Sedan smällde Jesper Eriksson in 5–4 i krysset i 92:a minuten.
– Det där målet är ren och skär flyt, säger matchhjälten.

LÄS ÄVEN: Så var matchen minut för minut

Det dröjde halvvägs in i andra halvlek innan mötet mellan Villa Lidköping och Vetlanda tände till ordentligt. Innan dess hade Villa gått till paus med en 2–1-ledning efter att ha kontrollerat matchen under större delar av första halvlek mot ett lågt försvarande bortalag.

Men det var först när Vetlanda vände och gick upp i en 4–2-ledning som Villa insåg allvaret. Hemmalaget, med en då frustrerad publik (2 652 åskådare) på läktarna, reducerade genom Daniel Andersson och kvitterade genom Johan Esplund.

Sedan bjöd Jesper Eriksson troligen på ett av säsongens mest minnesvärda mål i Sparbanken Lidköping Arena. I den sista tilläggsminuten, när klockan tickade upp mot 92.00, fick han boll och yta framför straffområdet och dundrade in 5–4 i krysset bakom Philip Svensk.

– Man blev lite paff, jag skjuter ju som ett stolpskott. Det var en klackträff som skruvade sig runt och in. Det är lite once in a lifetime över det. Med mina lätta klubbor ska man inte kunna få en sån "klackis", säger Jesper Eriksson, som dessutom stod för tre assist i matchen.

LÄS ÄVEN: Villas motor och retsticka: "Det vore tråkigt att bli ihågkommen som en idiot"

Om du ska rangordna mål från distans. Var hamnar den här bomben?

– Jag har ju sånt guldfiskminne så jag vet faktiskt inte, men av skott i slutsekunderna så är det här den bästa.

Du är ju bra på mycket, men nån större skytt kan man väl inte anklaga dig för att vara?

– När jag står stilla och skjuter är det fullständig katastrof, men när jag har farten uppe och kan utnyttja den kan jag sätta några låga skott. Men det där målet är ren och skär flyt, säger Jesper Eriksson, som mitt i glädjen känner med bortalaget.

– Det är fruktansvärt skönt med två poäng, men det är nästan så att man lider med Vetlanda. De är mer värda två poäng än oss, så det blir nästan skämmigt om man står här och är för glad. Det är tufft när Vetlanda står så extremt lågt, men det är deras gamleplan. De gör vad de ska göra, vi hamnar i det och de kontrar på oss.

Efter vändningen i Sparbanken Lidköping Arena kunde Villa-tränaren Johan Sixtensson pusta ut. Han är nöjd med första halvleken, men inte alls med hur matchen såg ut efter paus. För att väcka laget krävdes en uppläxning från honom och assisterande tränaren Magnus Muhrén under timeouten med dryga kvarten kvar.

– Kort och enkelt fick vi vråla i gång laget för att få dom att åka skridskor och skapa situationer. Det var både jag och Muhrén, vi körde en duett där och försökte hetsa i gång dom på nåt sätt. Det får bli lite cowboy sa vi, säger Johan Sixtensson, inte jätteförvånad över Jesper Erikssons raket i krysset i slutsekunderna.

– Han är en bättre skytt än vad folk tror. Han har inte Hedqvists (Jocke) eller David Karlssons tryck, men han skjuter ofta i bra lägen när målvakten har svårt att se. Det var väl alla 2 600 pers plus vi på sidan som stod och skrek att han skulle skjutsa. Det gjorde han och det var bra, säger Johan Sixtensson.

MATCHFAKTA – ELITSERIEN

Villa Lidköping–Vetlanda 5–4 (2–1)

Mål: 1–0 (5) Daniel Andersson, 1–1 (34) Joakim Andersson, 2–1 (41) David Karlsson, 2–2 (54) Joakim Andersson, 2–3 (68) Johan Löfstedt, 2–4 (80) Daniel Johansson, 3–4 (82) Daniel Andersson, 4–4 (84) Johan Esplund, 5–4 (90) Jesper Eriksson.

Hörnor: 5–11.

Utvisningar: Villa 2 x 10. Vetlanda 2 x 10.

Publik: 2 652.

Domare: Jacob Liljegren.