Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ersättarens succé – gjorde fem mål i helgen: "Det var väl att knyta näven efter petningen"

Hon ratades först, men togs tillbaka i landslaget till slut.
Linnea Gunnarssons svar: Fem mål och två assist i helgens finnkamper i Umeå.
– Klart man blir besviken när man inte får vara med, det är en ära att representera landslaget, säger Skutskärsspelaren.

När förbundskapten Magnus Nordin tog ut sin trupp till helgens landskamper mot Finland i Umeå ratades Linnea Gunnarsson, som var med när Sverige tog VM-guld i USA förra vintern.

Men när Michelle Löfblad och Camilla Johansson kastade in handduken togs Linnea Gunnarsson tillbaka.

– Han ville väl prova andra. Klart att man blir besviken när man inte får vara med, det är en ära att representera landslaget. Men jag blev glad när jag fick chansen igen, säger Linnea Gunnarsson.

Hennes svar på att inte vara uttagen från början: Två mål och två assist när Sverige krossade Finland med 14–0 i lördagens match – och tre mål på söndagen, alla tre i den första halvleken, när man följde upp med 5–0.

– Det var väl att knyta näven efter petningen. Skönt att få in några bollar. Men som spets och offensiv mittfältare är det ju min roll att sätta några också, säger hon.

Sverige lekte i den första matchen, men var inte riktigt lika vasst i den andra.

– Det var lite skillnad mot den andra matchen. Allt stämde lite mer, det var högre energi från vår sida i den första matchen. Sen gjorde vi mål på våra chanser också, i den andra matchen hade dom (Finland) bytt målvakt också tror jag, säger hon.

Noterbart är också att 17-åriga debutanten Ida Friman, som precis som Linnea Gunnarsson kallades in i efterhand, gjorde fyra mål – två i den första och två i den andra.

Var Finland bättre i den andra matchen?

– Jo, men alltså, lite bättre kanske. Tillsammans med att vi hade tappat lite energi, det tar på kraften med träningar och matcher.

Några fler landslagsuttagningar och landskamper blir det inte denna mästerskapsfria säsong. Hur Linnea Gunnarsson, som nu börjar närma sig femton landskamper, fortsatta chanser ser ut vill hon inte spekulera för mycket i.

– Det vet man aldrig. Det är ju en ny förbundskapten och han vill väl se så många spelare som möjligt. Han har väl inte hunnit se så mycket än, men det är klart att jag hoppas på att bli uttagen, säger Linnéa Gunnarsson, som efter tre säsonger i Göteborg och Kareby flyttade hemåt igen till den här säsongen.

Hon är bandyfostrad i Grängesberg och har tidigare spelat för Karlsbyheden och SAIK. Nu handlar det om lekstuga i allsvenskan hos överlägsna Skutskär.

– Det kändes bra, jag har ju haft min kille kvar i Sandviken och var redo att flytta hem efter tre år i Göteborg, säger Linnea Gunnarsson som har gjort 23 poäng på sex matcher i Skutskär.

– Det har gått ganska lätt för oss som lag, kan man väl säga. Men jag vill vara med och bidra där också, och vara med från grunden i ett lag, säger hon.

FAKTA – Sveriges matcher i Umeå

Sverige–Finland 14–0 (5–0)

Målen: Matilda Svenler 4, Malin Persson 3, Malin Andersson 2, Linnea Gunnarsson 2, Ida Friman 2, Linnea Larsson.

Publik: 345.

Sverige–Finland 5–0 (3–0)

Målen: Linnea Gunnarsson 3, Ida Friman 2.

Publik: 185.