Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Esplund klar för Villa

Villas supervärvning i hamn – Johan Esplund lämnar VSK för att flytta hem.

SM-guldmedaljören, Årets man och bandy-Sveriges kanske största bollgeni, Johan Esplund, lämnar mästarklubben Västerås SK för att flytta "hem" till Villa Lidköping.

Han presenterades på en presskonferens i Sparbanken Lidköping Arena klockan 13 i dag. Efter en sällsynt framgångsrik säsong var läget det rätta, menar 32-åringen.

– Jag känner att det här är ett bra läge att komma hem. Nu är det guldet som ska hem som man har längtat efter. Det skulle vara ännu större att vinna guld här, säger Johan Esplund på presskonferensen som sändes av NLT .

– Jag har saknat det som är runt omkring, att umgås med kompisar och även er som är så intresserade i den här staden. I Västerås finns mycket idrott som tar mycket plats, jag har saknat den här glöden av bandy som finns här.

Johan Esplunds kontrakt med Villa Lidköping sträcker sig över tre raka år.

– Jag har två, tre år till med bara bandy och lite andra saker, sedan vill man få koll på jobb och de bitarna också. Men så länge kroppen håller vill jag satsa på bandyn.

På Bandygalan efter SM-finalen, som Västerås SK vann med 6–4 mot Sandviken, prisades Johan Esplund som Årets man i svensk bandy – ett pris som delades ut av hockeylegendaren Peter Forsberg .

Men trots att han var Sveriges bästa bandyspelare säsongen 2014/2015 kan anfallaren bli ännu bättre enligt honom själv.

– Jag tycker ändå att jag har en bit kvar till där jag vill vara. Jag tror att jag kommer bli ännu bättre när jag kommer hem hit igen, säger han.

– Truppen ser bra ut som den ser ut nu och det finns en roll som passar mig ganska bra. Det ska bli riktigt kul.

Johan Esplunds moderklubb är Elless IF i Sjötorp. När han nu flyttar hem till Västergötland blir det just till Sjötorp som ligger sju mil nordost om Lidköping.