Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Esplund om tiden i VSK: "Bästa säsongerna i min karriär"

I kväll ställs Villa Lidköpings Johan Esplund, 34, mot sin gamla klubb Västerås.
Ett speciellt möte för veteranen som spelade två SM-finaler och vann ett guld i Grönvitt.
– Jag gjorde mina två bästa säsonger i karriären där, säger han till VSK:s hemsida.

Esplund, som gör sin tredje säsong i Villa efter återkomsten, berättar i en intervju på VSK:s hemsida att det alltid är speciellt att möta sin gamla klubb.

I kväll drabbar lagen samman igen.

– Det är många bra minnen som kommer upp och jag åker ganska ofta upp och hälsar på. Man gjorde sina två bästa säsonger man gjort i sin karriär där. Det var en fantastisk tid och jag har kvar kompisar i laget fortfarande. Vi skulle faktiskt åkt upp redan i dag (läs: tisdag) med familjen, men dottern har blivit sjuk så vi blir hemma tills i morgon, säger 34-åringen.

Esplund förutspår en fartfylld match på ABB Arena och säger att Västerås har ett helt annat tempo än de andra lagen i serien.

– VSK är väldigt hotfulla på många positioner och har många individuellt bra spelare med bra fart. Det är det vi får akta oss för och försöka utnyttja genom kontringar. Men VSK är otroligt bra att få med folk i anfallen men ändå ha med folket hem, säger han.

Villa Lidköping har bara en inspelad poäng på de tre senaste matcherna. I fredags förlorade de sensationellt hemma mot IK Tellus med 2–3.

Men även Västerås kommer närmast från en förlust.

– Båda är i behov av att vinna, VSK är nog minst lika revanschsugna som oss. Poängen är viktiga och det brukar bli jämna matcher mellan oss, säger Johan Esplund.

LÄS OCKSÅ

► (+) Sjukstuga i VSK – då gör Gifting säsongsdebut

► (+) Robin Folkesson om tuffa konkurrensen på mittfältet i VSK: "Jag triggas av pressen"

► (+) Bandypuls TV minns största skrällarna sedan 2010: "Ingen hade kunnat föreställa sig det"