Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Esplund skadad – efter att ha skruvat möbler: "Det är lite sjukt"

I somras bar han sten kvällen innan säsongspremiären och blev hängig.
Här kommer nästa udda Johan Esplund-skada:
En inflammerad armbåge efter att ha skruvat möbler.
– Men jag kommer till spel i morgon i alla fall, säger Villa-stjärnan inför mötet med Edsbyn.

När Villa spelade säsongspremiär mot Jenisej i augusti var Johan Esplund blek och hängig efter att ha burit sten med farsan dagen innan.

Förra veckan råkade Villa-stjärnan ut för en ny mer eller mindre bisarr skada. Johan Esplund tvingades utgå efter halva matchen mot Tellus på grund av en inflammerad armbåge.

Vad den kom av? Enligt läkaren kan inflammationen bero på att han skruvade möbler kvällen innan.

– Jag har inte fått någon smäll, men läkaren undrade om jag hade lutat armbågen mot något. Jag hade skruvat IKEA-byråer och det kan ha kommit av det, att man ansträngde armbågen då. Det är en lite rolig grej så, lite sjukt, säger Johan Esplund.

– Armbågen svullnade upp och jag kunde inte röra armen. Det släppte lite till matchen och jag spelade ändå, men fick ett bakslag på det givetvis. Jag fick feber och sådär, men jag kommer till spel i morgon (onsdag) i alla fall. Det är inget som ska påverka utan det är mest bara en tråkig skada.

På grund av den krånglade armbågen har Johan Esplund inte kunnat träna fullt de senaste dagarna. Han känner dock att formen, som varit lysande under hösten, är fortsatt bra. Mot Tellus fick den offensive mittfältaren dessutom starta som anfallsspets när Villa spelade med tre anfallare för att störa nykomlingen högt upp i planen.

– Det var en ganska svår match att spela. Säga vad man vill, men Tellus är ganska långt från toppen i Sverige, så är det ju. Kanske kan de gneta till sig någon poäng mot de sämre lagen, men de får det otroligt tufft i vinter, säger Johan Esplund, som nu ser fram emot onsdagens möte med Edsbyn i Sparbanken Lidköping Arena.

– Det blir en intressant match mot ett bra Edsbyn som är fartfyllt igen. Det blir en rolig match att spela.

Villa tvingas klara sig utan fortsatt avstängde försvarsklippan Martin Johansson och ryggskadade Tobias Backman. Johan Sixtensson bekräftar att de tidigare spekulationerna om diskbråck nu har fastställts efter en magnetkameraundersökning.

– Han har ont från och till och det kan ta allt från åtta veckor till att han inte kommer tillbaka mer den här säsongen. Vi tar det vecka för vecka, säger Villa-tränaren, som hyllar Tobias Backmans ersättare Ludvig Johansson.

– Han har gjort det förträffligt bra på alla sätt och vis, så det finns ingen anledning att ändra på det. Han är väldigt modern i sitt backspel – alltid på framåtdrift, har lång räckvidd och är förvånansvärt rörlig på skridskorna för att vara så stor. Han är som en extra halv kan man säga.

Och du, det blir aldrig någon hantverkare av Johan Esplund, va?

– Nä, det ska gudarna veta, säger Johan Sixtensson.