Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Esplunds attack mot Olsson: "Spelförstörare"

Västerås SK föll i andra kvartsfinalen mot Bollnäs.
Då gick den hårt uppvaktade storstjärnan Johan Esplund till attack mot hemmaanfallaren Oskar Olsson efter matchen.
– Spelförstörare, säger han till VLT.se.

Annons

I tisdagens andra kvartsfinal var Johan Esplund, som så många gånger förr, VSK:s stora spelare. Den 32-åriga bandytrollkarlen satte hela tiden Bollnäsförsvaret på prov och uppvaktades hårt under hela matchen.

Efter slutsignalen gick han till attack mot hemmalagets anfallare Oskar Olsson som började gruffa med stjärnan efter Bollnäs 5–3-mål.

– Jag vet inte vad han heter eller gör på en bandyplan över huvud taget, säger Johan Esplund till VLT.se .

– Det är väl en sådan där spelförstörare. Han har inte så mycket på en bandyplan att göra, fortsätter han.

Johan Esplund hade också synpunkter på både hemmalaget i stort och de drygt 1 700 högljudda åskådarna på Sävstaås – även om han också såg en charm med trycket från läktarhåll.

– Jag har nog aldrig hört någon publik eller lag gnälla så mycket över alla domslut. Jag vet inte vad det är med dem. Samtidigt kan jag hålla med ibland, men de är ganska fula och smäller på själva också. Det är åt båda håll. Jag har nog inte mött något grinigare lag, säger Johan Esplund.

– Samtidigt är det lite kul. Det är slutspel och då ska det vara liv på läktarna, fortsätter han.

När Bandypuls når Oskar Olsson tar han lätt på kritiken från Johan Esplund.

– Det är inte så mycket att säga. Jag vet inte vad jag ska svara, men det verkar som att han är ur balans, säger 20-åringen.

Är det din avsikt att få honom ur balans där i slutet av matchen?

– Nä, inte så. Jag hade väl kört på honom någon gång, men vad som hände efter det vet jag inte.

Kvartsfinalserien mellan Västerås SK och Bollnäs står 1–1 efter två matcher. Den tredje matchen i bäst av fem spelas i ABB Arena på torsdag.