Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett välkommet trendbrott

Det tog 36 dagar.
Sedan var Broberg tillbaka som en vinnare på hemmaplan.
Segersiffrorna mot Villa skrevs till 5–3 (3–2).
– Det var på tiden, Erik Jonsson som hade en lyckad offensiv kväll med ett mål och två assist.

Under säsongen har Broberg varit ett betydligt bättre bortalag än hemmalag. Och inför onsdagskvällens match hade Broberg inte vunnit på Hällåsen sedan den 30 december. Dessutom kom laget från två raka förluster efter landslagsuppehållet.

Mot Villa kom trendbrottet som fick tränaren Svenne Olsson att börja le igen.

– Det var viktigt att vi fick vinna och få tillbaka feelingen att normalt är Broberg starka på hemmaplan. Jag tycker att vi skulle ha stängt matchen tidigare. Chansmässigt ska vi vinna med mer än 5-3, säger han.

Resultatet innebär att Broberg, med två omgångar kvar, också i praktiken är klart för slutspel.

– Ett klart fall framtåt. Nu kan vi i lugn och ro sikta in oss på slutspel, vässa oss och kliva upp en eller två nivåer ytterligare, säger Olsson.

Både Robert Dammbro och Dennis Wasberg var också tillbaka efter sina skador. Och Brobergs målvakt menar att segern var viktigt att ha med sig inför en kommande kvartsfinal.

– Vi måste hitta ett vinnande spel inför slutspelet. Vi gjorde en bra laginsats och hade jättekontroll på Villa defensivt. Det kändes jäkligt tryggt, säger Wasberg.

Ett positionsbyte, som gjordes strax innan landslaguppehållet, slog också väl ut. Erik Jonsson skolades om till högerhalv och hade sin klubba med i de tre första målen. Och Jonas Nygren svarade, precis som de övriga spelarna på Brobergs mittfält, för 90 starka minuter.

– Offensivt är jag väldigt nöjd med första halvlek. Defensivt hade jag mycket att göra och de två första målen var kanske mina. Men de belastade min kant och lyfte väldigt mycket. Man fick hålla koncentrationen hela matchen, säger Erik Jonsson.

Broberg var i förarsätet nästan hela matchen. Strax utanför straffområdet sköt Jonsson 1–0 efter fem minuter spel med ett välplacerat skott efter isen .

– Klart att det var viktig med en bra start när det varit lite osäkerhet i truppen efter två minde bra matcher. Och vi höll oss till matchplanen i 90 minuter, säger han.

Sett till chanserna får resultatet (3–2) i paus betecknas som rättvist. Martin Söderberg gjorde sedan 4–2 på hörna direkt efter paus. Repliken från Villa kom sex minuter senare.

Sedan hårdnande spelet till och det var bitvis lite småirriterat på planen. Men det var Broberg höll huvudet mest kallt i kylan och skapade det mesta. Avgörandet kom när Simon Blomqvist skickade upp bollen i nättaket efter en av många hörnor.

– Skönt att vara tillbaka som en vinnare, säger Wasberg.