Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Falu BS tränare inför premiären: ”I år är det speciellt”

Vintern är kommen och då vet alla att bandyn drar igång. På lördag är det dags för Falu BS att gå på is där konkurrenterna på andra sidan planen är Gustavsberg. Allsvenskan norra är serien, som väntas bli tuffare denna säsong.

– Kvalitén har spetsat till sig, berättar Johan Kruse, huvudtränare för Falu-klubben.

Annons

Allsvenska premiären stundar och lagen har vässat formen inför den så prestigefulla första matchen på säsongen. För Falu BS väntar Gustavsberg på hemmaplan lördag kväll. Mycket handlar om att få en bra öppning och det är något som Johan Kruse, huvudtränare i Falu BS vet om.

– Matcherna mot Gustavsberg har haft tendenser att rinna iväg efter 60-70 minuter där det oftast varit jämnt innan, så vi kommer få jobba hårt. Men det ska bli skönt att dra igång igen och vi har inga på skadelistan, säger han inför hemmapremiären.

Säsongen i sin helhet tros kunna bli en annorlunda sådan enligt Kruse.

– Det är speciellt i år för att det bara är tio lag, kvalitén har spetsat till sig.

När nivån i spelet kommer höjas krävs det för Falulaget att höja sitt spel också för att ha en chans. Därför har träningen inför varit enormt viktig för det som komma skall.

– Det har sett jättebra ut på träningar men det är små marginaler i den här sporten som alla andra så lite flyt lär vi ha.

Målsättningarna är inte skyhögt satta utan man har ett sunt resonemang kring placering och slutgiltigt resultat i serien.

– Vi har inte pratat så mycket om tabelläget men vi siktar i alla fall på en plats mellan 1-7, och därmed kvalificeras till superallsvenskan nästa år.

LÄS ÄVEN: Falu BS kraschade i botten – nu satsar de för Elitserien

Falu BS har inför den här säsongen fått in tre nya spelare men det finns en som han tycker sticker ut lite extra.

– Jesper Hvornum sticker väl ut litegrann, han är en modern back som kommer in på kropp bra och sen har han ett fruktansvärt skott.

Avslutningsvis säger Kruse:

– Försäsongerna är alltid långa, men nu kör vi äntligen igång!

FAKTA:

Spelare ut: Niklas Stjärnlöf, Mikael Jernberg, Victor Janérs, Anton Dahlberg.

Spelare in: Lukas Mårdberg, Fredrik Eriksson och Jesper Hvornum.

Seriefavorit: Ljusdal

Placering ifjol: 5