Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Får aldrig mer bli lagom på Sävstaås"

Bollnäs förra säsong var ett enda kaos – även på tränarfronten.
Därför var klubbchefen Robert Lindgren mån om att säkra Joakim Forslund i ett tidigt skede inför kommande säsonger.
– Vi tror på det här allihop, säger han.

Annons

På tisdagen blev Joakim Forslund, som tillträdde som tränare för Bollnäs i slutet av mars, klar för två nya säsonger i klubben. Det nya avtalet gäller till 31 mars 2017.

Med förra säsongens kaos, som präglades av svaga sportsliga resultat och en ekonomi som höll på att krascha, i åtanke är klubbchefen Robert Lindgren glad att ha säkrat tränarfrågan inför framtiden.

– Vi tror på det här allihop, både jag, Jocke och föreningen. Det vi håller på med nu är bra och det kommer att bära frukt.

Den tränarcirkus som rådde under förra säsongen vill Robert Lindgren inte vara med om igen. Patrik Larsson avgick redan i november. Kvar blev Peter "Pinch" Törnberg som efter nyår fick hjälp av Franco Bergman. Efter säsongen var båda borta.

– Allting var upp och ner i våras. Och allting är inte klart med det som har varit, men det här är ett steg i den sportsliga biten – att få kontinuitet, säger Robert Lindgren.

Joakim Forslund själv är inne på att han vill vinna SM-guld med Bollnäs på sikt. Robert Lindgren är inne på samma offensiva linje.

– Det är mitt mål, föreningens mål och hela bygdens mål att Bollnäs ska spela SM-final inom några år. Det får aldrig mer bli lagom på Sävstaås. Det måste finnas ett driv att alla ska bli bättre på alla sätt och vis, säger han.

– Ibland får man tillföra nya tränare, spelare eller ledare. Så är verkligheten, det ingår i hela spelet. Men det räcker inte bara med en massa bra namn. Alla måste göra det tillsammans för att nå resultat.

Även Marcus Sandberg, vice ordförande och sportansvarig i Bollnäs Bandys styrelse, är också glad över Joakim Forslunds beslut att förlänga.

– Jag tycker att det är jättebra att man gör det här så pass tidigt som vi gör. Det visar dels att Jocke tror på detta och att vi tror på Jocke. Från styrelsens sida är vi jätteglada.

Robert Lindgren hintar också om att spelarkontrakten i klubben ska ses över inom kort. Se avtalsläget i Bollnäs i intilliggande faktaruta.