Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Far och son ska leda Hammarby rätt: "Vi tar alla beslut tillsammans"

Ryggen satte stopp för den fortsatta spelarkarriären tidigare än beräknat.
Nu ska Misja Pasjkin i stället föra Hammarby framåt från sidlinjen.
– Vi tar alla beslut tillsammans, säger han om samarbetet med pappa Andrej.

Det var efter den förra säsongen som det stod helt klart. Misja Pasjkin tvingades att lägga av på grund av ryggproblem.

Han beskrev beslutet som det svåraste han någonsin har fattat. Och när han inte längre kunde vara med på isen, så tog 36-åringen sikte på en karriär vid sidan av densamma.

Nu styr han Hammarby som tränare, tillsammans med pappa Andrej.

– Visst är det inspirerande att få jobba med laget som tränare i stället för spelare. Det blev ju lite på grund av skador och det kom snabbare än vad jag hade förväntat mig själv. Jag hade räknat med att spela längre, men när det blev som det blev vad det här absolut det rätta alternativet, säger Misja Pasjkin.

Klivet från spelare till tränare tycker han har gått smidigt. Han ser det som en fördel att träna det lag som han så sent som förra säsongen tillhörde som aktiv.

– Jag ser det som positivt, man känner individen och vad den behöver för att prestera på yttersta nivå. Det är bara plus, man känner att man har gruppens förtroende.

Vid sin sida under det första uppdraget som tränare har han alltså pappa Andrej Pasjkin, desto mer rutinerad när det kommer till livet som ledare.

– Att jobba med min far är perfekt. Han har rutin så man får lära sig av honom och ta vissa bitar därifrån. Samtidigt så ser vi på saker helt olika, så vi har fyra ögon i stället för två. Det är det absoluta plusset, att vi kan bolla med varandra innan vi tar ett beslut. Vi tar alla beslut tillsammans.

Svenska cupen blev en rejäl besvikelse för Hammarby, som efter tre raka förluster fick lämna efter gruppspelet.

World cup innebar ett steg i rätt riktning, och man nådde kvartsfinal innan det tog stopp mot Västerås.

– Vi har blandat och gett lite under försäsongen, det är mycket nya spelare och nya positioner på dom som har varit med tidigare. Det har varit en del sökande, säger Misja Pasjkin och fortsätter.

– Jag känner att vi börjar hitta den gemensamma bild som vi pratar om, det klarnar mer och mer.

Vad kan man förvänta sig av Hammarby i år?

– Att vi kommer att spela slutspel, det är vår målsättning.

Känner ni er jagade av lag som Broberg, som vill tillbaka till slutspel, eller Tillberga som många tippar som ett överraskningslag?

– Absolut inte. Vi känner oss inte jagade, det är snarare så att vi kommer att jaga några. Det är åt det hållet vi ska gå.