Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Felfritt försvar SAIK:s nyckel till seger i seriefinalen: "Lätt att motivera sig i dessa toppmatcher"

Vänersborgs ryska stjärnvärvningar hade inte mycket att komma med när SAIK stod för en näst intill felfri insats i försvaret, och länge såg det ut som att hemmalaget skulle nolla serieledarna.
– Vi har elva man på rätt sida bollen hela tiden, säger SAIK:s libero Linus Pettersson som var tillbaka efter sjukdom och visade vägen i försvaret.

Sandviken tog kommandot i matchen direkt och Vänersborg lyckades inte alls i inledningen. Redan efter fyra minuter kunde Christoffer Edlund göra det första målet, och efter att ha fortsatt på inslagen väg blev det även 2–0 innan kvarten ens var avklarad på Jernvallen.

Vänersborg kände sig tvugna att ta en tidig time out för att rädda upp läget, och lyckades också få till ett något bättre spel i resten av matchen. SAIK var dock fantastiskt säkra i försvaret och stod för en i stort sett felfri insats bakåt.

På liberopositionen var Linus Pettersson tillbaka efter några dagars sjukdom. Han visade vägen i det SAIK-försvar som gjorde det svårt för Vänersborgs stjärnspäckade offensiv att ta sig fram.

– Första halvlek kändes lite tung, jag har ju inte tränat på tre dagar, men i andra tycker jag att jag kommer igång och kommer in i situationerna rätt, och det är kul att få göra några brytningar, säger Linus Pettersson.

– Det är lätt att motivera sig när det är sådana här toppmatcher, riktigt kul att spela i dag.

LÄS MER: SAIK bröt Vänersborgs segersvit – se höjdpunkterna här

Trots att David Borvall i Vänersborgs mål stod för ett par riktigt vassa räddningar så överlistades han till sist på nytt, den här gången av SAIK:s ryss Alan Dzhusoev. På tilläggstid i den första halvleken fick han in bollen till 3–0, vilket gav SAIK ett drömläge inför andra halvlek.

– De spelar ganska tydligt som vi trodde, åker mycket, har bra fartspelare, men lägger vi ner det jobbet vi gör så kommer de ingen vart.

SAIK kunde kontrollera matchen fortsatt och tack vare ledningen ligga ännu tätare i försvaret, vilket inte gav Vänersborg någon chans att reducera.

Framåt för SAIK kom 4–0 i den 86:e minuten, när segern redan för länge sedan kändes klar för hemmalaget.

– Vi jobbar fantastiskt bra i dag, ända från Chrille (Christoffer Edlund) längst fram, och Joel gör några bra räddningar också så de får det tufft. Vi har elva man på rätt sida bollen hela tiden tycker jag och då blir det tjockt för dem.

LÄS MER: SAIK dominerade mot Vänersborg – så skötte sig spelarna i seriefinalen

LÄS MER: Storspelande Borvall räckte inte – SAIK stoppade Vänersborgs segersvit: "Spelet hackar matchen igenom"

I den sista ordinarie minuten fick Vänersborg in ett tröstmål, men mer än så lyckades man inte med framåt.

SAIK vann seriefinalen med 4–1 och går därmed upp i serieledning, med fem segrar på sex matcher.

– Det är jätteskönt, vi vinner en seriefinal på ett övertygande sätt. Sedan är det som försvarare såklart lite tugnt att släppa in det där sista målet, hade varit skönare att vinna med 4–0, säger Linus Pettersson, som dock bör kunna känna sig ganska nöjd över fredagsmatchen trots det insläppta målet.

LÄS MER: KRÖNIKA: En kväll med målraketer – men framför allt en gammal svart S-märkt sopsäck

Sandvikens AIK– IFK Vänersborg 4–1 (3–0)

Första halvlek: 1–0 (4) Christoffer Edlund, 2–0 (14) Daniel Mossberg, 3–0 (45+2) Alan Dzhusoev, 4–0 (86) Christoffer Edlund, 4–1 (89) Emil Viklund.

Utv, SAIK: 2x10. Vänerborg: 2x10.

Hörnor: 7–4 .

Domare: Petri Kuusela.

Publik: 2008.