Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fem mål från Lohiniva när VSK:s damer tog revansch för World Cup-förlusten: "Det är så häftigt att se"

Det var inget snack om saken när VSK:s damer begick elitseriepremiär på onsdagskvällen.
Hammarby städades undan med 7-2 – efter att Linda Lohiniva blivit femmålsskytt.

Annons

Förlust i semifinalen av World Cup.

Men under onsdagskvällen var det inget snack om saken när VSK:s damer gästade det Hammarby, som slog ut dem ur turneringen, på Zinkensdamm för elitseriepremiär.

7-2 skrev slutresulatet till för VSK:s favör, efter att Linda Lohiniva hittat nätet fem gånger om. Men det var framför allt en laginsats, enligt tränaren Johan Hedfors.

– Vi kom överens redan på träningen i går hur vi vill vara tillsammans när vi gör matchen, vi måste spela ett lagspel. Vi går ut och gör precis som vi sagt, vi gör det här tillsammans. Hammarby kommer ingen vart. Det är så häftigt när ett helt lag gör precis som vi kommit överens om, säger han och fortsätter:

– Det var en skapligt skön revansch, måste jag säga.

Hur mycket pratade ni om viljan att ta revansch?

– Vi la inte upp snacket så alls. Vi visste att vi var försvagade rent manskapsmässigt. Vi visste att vi inte hade det starkaste laget, så vi fick anpassa efter de spelarna vi hade. Och det gjorde vi på ett oerhört bra sätt. Vi spelade som en enda koloss, inte individuellt. Det är så häftigt att se.

Tror du att det här kan ge laget energi framöver?

– Ja, det kommer det att göra. Nu kan ju vi som ledare plocka fram delar i det här och lyfta upp dem, och trycka på de här sakerna. Gemensamma bilder som man kan jobba efter, och få tillbaka känslan igen.