Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fem nya namn invalda i bandyns Hall of Fame: "En gudabenådad tekniker"

Bandyns Hall of Fame består nu av 40 namn.
Det efter att fem nya namn nu valts in i det celebra sällskapet.

Bandyns Hall of Fame instiftades under 2012 och hade inför årets säsong kommit upp i 35 invalda namn.

Juryn, som består av journalisterna Claes-G Bengtsson, Bo Hansson, Lasse Sandlin, Göran Söderlund och Lars Östling, har nu gjort bokslut för en ny omgång med invalda spelare.

► (+) VM-hjälte 1981 – Togner om bragden i Sovjet och cancern: "Tar vara på livet på ett helt annat sätt nu"

Fem spelare har nu tagit plats i sällskapet som vuxit till 40 namn.

Årets fem invalda kommer att hyllas under bandygalan på lördag efter att SM-finalerna avgjorts.

De fem namnen presenterades under torsdagen av Svenska bandyförbundet.

36. Gunnar Hyttse

Fyrfaldig skyttekung och en av 30-talets stora bandyartister, som älskade att underhålla publiken med sina dribblingar och genomåkningar. Kallades "kungen" av både åskådare och medspelare. Fick kröna sin långa och framgångsrika karriär i Västerås SK med ett SM-guld 1942.

37. Jan "Habo" Johansson

Jan ”Habo Johansson var en härlig fighter, spelklok, snabb och målfarlig. Därtill en gentleman på och utanför isen. ”Habo” var en fin representant för den kommun vars namn han bar med heder under en lång bandykarriär.

38. Leif Fredblad

Hammarbys Leffe Fredblad var en skarpskytt av rang. Han kunde skjuta från båda hållen och i flykten. Han var en mästare i att täcka bollen och därigenom en framstående dribbler. Leffe är definitivt en av landets främsta centrar genom tiderna.

39. Mats Carlsson

Mats ”Hemliga Carlssons” skyttekonst kom som en chock för ryssarna 1981 i Chabarovsk. Ingen i det ryska landslaget visste att han på hemmaplan kallades för Dunder-Mats. Förbundskaptenen Håkan Sundin hade förbjudit Mats att skjuta i landskamperna mot Sovjet i januari. När VM var över hade Mats gjort åtta mål, flest av alla svenskar.

40. Per Togner

Lirarnas lirare: Pelle Togner. En gudabenådad tekniker, boll-lekare och publikmagnet som kunde göra det svåra enkelt – men också det enkla svårt. Var under några magiska februaridagar 1981 med om att skriva historia långt borta i Chabarovsk med det första historiska VM-guldet. Fostrad i Nässjö. Sedan sju SM-finaler med Boltic. Jodå: Pelle vann alla.